Mafioţii ciumei roşii: astăzi, Alexandru Cosma

miercuri, martie 11, 2020 6:36

Ion Iliescu, Radu Cimpeanu, Ion RatiuArticol din 2004, an în care România era condusă de tandemul criminal Ilici “KGB” Iliescu – Adrian “Puşcărilă” Năstase

Profilul baronului necunoscut

Alexandru Cosma, preşedintele (din 2004 – n.m.) Consiliului Judeţean Maramureş, este şi nu este un baron local. Baron este prin toate faptele şi realizările lui, deşi dacă era omologat ca baron, zbura (în 2004 – n.m.) odată cu Mischie şi Ivanovici.

Problema lui Cosma este că n-a intrat în gura presei centrale, dar nu e prea târziu s-o facă chiar acum. Cosma are venituri şi firme pe care nu le poate lăsa din mână.

Veniturile constau în case – trei, pământuri – zeci de hectare de livezi şi conturi în bănci – cu nemiluita.

Firmele lui personale se numesc CIMP şi NAGELIN, asociate la grupul East Holding, trecute pe numele fie-sii Ramona Gabriela, care deţine jumătate din pachetul de acţiuni.

CIMP execută (executa în 2004, în plin regim PSD = ciuma roşie, n.m.) lucrări de construcţii, cu bani de la buget. A făcut instalaţii pentru apă potabilă în Botiza şi Ocna Şugatag, reţele de alimentare cu gaz în Fărcaşa, Săcălăşeni şi Satulung şi amenajări de maluri la Repedea.

A fost favorizat să câştige licitaţia pentru execuţia lucrării de alimentare cu apă a comunei Fărcaşa, investiţie prevăzută printr-o Hotărâre de Guvern, cu o ofertă de 3,2 miliarde de lei (vechi – n.m.), un termen de o jumătate de an şi o clauză specială, care îi dă posibilitatea să prelungească recepţia.

Cosma a pompat în firma CIMP, prin intermediul primăriei Fărcaşa, vreo 10 miliarde de lei (vechi – n.m.), pentru o lucrare neisprăvită nici pe jumătate.

În 2001, societatea CIMP câştigă o licitaţie de 17 miliarde de lei (vechi – n.m.), prin care se angajează să consolideze cele patru picioare ale podului Decebal din Baia Mare si 200 de mal în amonte şi 100 în aval. După doi ani de eforturi sisifice, s-a consolidat o jumătate de picior de pod, iar malul cârpit cu piatră de râu s-a dus la vale odată cu topirea zăpezii.

Exprimată în cifre, investiţia a atins doar zece procente din volumul total. Tradusă în bani, opera lui Cosma a fost achitată însă integral. Rămân nouăzeci de procente neonorate, pe care n-o să le poată acoperi dezonoarea baronului Cosma, cu care s-a îmbrobodit panoplia de şulfe încă neprinse a patriei. (“Academia Caţavencu”, nr. 642/2004)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu