Performanțele guvernului penal Ponta: taxe fără număr

miercuri, ianuarie 15, 2014 20:41

Victor PontaSe spune că pentru a controla o colectivitate, la nivel de mentalitate, trebuie să deții mijloacele de informare. USLamismul criminal din România este greu de eliminat datorită posturilor USLamiste Antena 3 și Romania TV. Repetând mereu aceleași minciuni, inoculând ura față de un adversar inventat, președintele României, Latrina 3 și RoUSLamism TV mențin, la nivel de vulg, imaginea onorabilă a unei găști infracționale ce guvernează România. Ca unul care a citit ceva despre jurnalismul de calitate, chiar un manual de jurnalism, sunt extrem de sigur în ceea ce afirm: USL 3 și RoPonta TV nu au niciun respect pentru nobila profesie de jurnalist, în care predomină echidistanța, verificarea informației din mai multe surse, eliminarea subiectivismului din materialul jurnalistic etc. Teme majore ale prezentului, precum creșterea prețului la combustibil, devalorizarea leului, taxele și impozitele mărite, nu sunt abordate niciodată la posturile USLamiste de televiziune, în principal Antena 3 și Romania TV.

Dezinformarea și manipularea opiniei publice se realizează prin prezentarea de subiecte irelevante pentru oamenii obișnuiți, confruntați cu lipsurile de fiecare zi, precum cazul morții Mădălinei Manole, prezentat seri la rând de USL TV, sau prin campanii violente, fără nicio legătură cu jurnalismul de calitate, campanii îndreptate împotriva unui singur om: președintele Traian Băsescu. Butonând telecomanda acum două zile am zărit a mia oară față hidoasă a securistului infractor Dan Felix Voiculescu sau chipul PSD-ului ce a distrus această țară prin mineriade, tunuri financiare etc. RoUSLamism TV are ca patron un parlamentar PSD-ist și normal că prezenta într-o seară “autorii” scoaterii la iveala a plagiatului lui Ponta. Mai ceva ca în Republica Socialistă România, acolo unde erau pedepsiți cei care vorbeau urât despre comunism, România TV împroșca la greu cu lături USLamiste pe cei care au făcut posibilă aflarea veștii că mitomanul Ponta a plagiat. Nici vorbă despre faptul că plagiatul este ceva rău, erau executați în cel mai pur stil bolșevic cei care, în opinia USL TV, se fac vinovați de campania legată de plagiatul lui Ponta. În concluzie, dacă CNA-ul nu intervine, televiziunile USLamiste vor continua să dezinformeze populația României și, implicit, USLamistii vor face ce știu mai bine: vor fura ce a mai rămas nefurat în România și vor izola această țară. Dacă în prezent există un Traian Băsescu, singurul care mai încearcă să stopeze abuzurile mafiei USLamiste, peste câteva luni acesta nu va mai fi președintele României și, iarăși, vom plânge ca niște curve ordinare că ne-au trădat americanii și englezii, atunci când am înghițit toate rahaturile USLamiste și nu am făcut nimic. Chiar credeți ca falsul revoluționar Vasile Blaga va face ceva pentru a stopa abuzurile USLamiste?! Să fim serioși.

Români, istoria o fac elitele și oamenii luminați ai unei țări. De aceea, trebuie crezut Andrei Pleșu, nu mitomanul Ponta, trebuie crezut Mircea Cărtărescu, cel mai important scriitor român de azi, nu repetentul Crin Antonescu. Atunci când lași hoții să-ti intre în casă, așteaptă-te la cei mai rău. Penalii din USL a ajuns la guvernare și încearcă să guverneze pentru infractori, iar noi așteptăm ce: să ajungem în gulagul rusesc din nou, să fim din nou Etiopia Europei, să ne mute USL-ul în Asia? În stradă pentru a recâștiga această țară, dacă vrem o țară ca afară, afară însemnând Germania, UK sau SUA. Locul României este între țările prospere și civilizate ale lumii, nu alături de o dictatura comunistă precum China sau de un regim terorist precum regimul lui Putin. Români, lasați copiilor voștri o țară europeană civilizată, nu o țară dominată de penali si infractori. USLamismul trebuie extirpat din România. Este cancerul acestei societăți. Tembeliziunile mogulilor nu pot ascunde la infinit realitatea. Iar o parte din această realitate o găsim în materialul de mai jos.

35 de NOI TAXE introduse de GUVERNUL PONTA. 8 miliarde de lei golesc buzunarele românilor

Colectarea veniturilor la buget e tot mai proastă, iar evaziunea fiscală creşte. Evaziunea fiscală a ajuns oficial la 14% din PIB, mai mult decât bugetul cumulat al educaţiei şi sănătăţii pentru acest an. Românii pierd anual 10 miliarde euro la bugetul de stat din cauza faptului că statul nu colectează corect TVA-ul, potrivit Andreei Paul Vass, deputat PDL.

Aceasta atrage atenţia că statul încasează acum din TVA echivalentul unui TVA de 13% colectat corect şi că avem în prezent cele mai mari pierderi din colectarea TVA din întreaga Europă.

„USL este lider în topul guvernelor care au adus cele mai multe schimbări legislaţiei fiscale din ultimii 10 ani, stabilind un nou record negativ de impredictibilitate”, scrie Andreea Paul într-un mesaj trimis către presă.

Potrivit acesteia, USL a introdus de la începutul guvernării 34 de modificări asupra Codului Fiscal şi Codului de Procedură Fiscală, adică aproape două modificări făcute în medie pe lună.

Modificarea repetată a fiscalităţii şi modul de guvernare al USL pe principiul „mai bine taxez decât să creez” se traduc în împovărarea românilor cu 30 taxe noi şi impozite majorate, la care se adaugă alte 5 taxe noi începând cu anul 2014. Aşa cum a avertizat PDL în nenumărate rânduri, această strategie este una proastă.

În total, taxele suplimentare din anii 2013 şi 2014 înseamnă o povară de 8 miliarde de lei pentru portofelele românilor şi bugetele companiilor. Taxele mai mari de la anul înseamnă că fiecare român va scoate din buzunar 50 de euro în plus anul viitor, de la cel mai mic până la cel mai mare, salariat public sau privat, pensionar sau asistat social, cu venituri sau fără.

Iată cele 35 de modificări fiscale introduse de USL:

Impozit agricol

1, 2, 3 – Impozit de 16% şi CAS pe veniturile din creşterea şi exploatarea animalelor şi din valorificarea produselor de origine animală; Impozit de 16% şi CAS pe veniturile realizate din cultura plantelor, de pe suprafeţele de teren situate peste limita care asigură necesităţile de trai ale unei familii; Impozit de 16% şi CAS pe veniturile din silvicultură şi piscicultură

Taxe locale

4 – Majorarea taxelor locale cu 16% la începutul anului 2013 – condiţia USL pentru asigurarea finanţărilor de la bugetul central necesar primăriilor.

Taxe pe exploatarea resurselor

5, 6, 7, 8 – Taxă pe monopolurile naturale (energie electrică şi gaze naturale), în valoare de 0,1 lei/MWh pentru energia transportată către sistemele de distribuţie, de 0,75 lei/MWh în cazul cantităţii distribuite şi de 0,85 lei/MWh pentru cantitatea transportată numai prin sistemul de transport; Taxă specială de 0,5% aplicată veniturilor obţinute din exploatarea resurselor naturale, altele decât gazele naturale; Taxă de 60% asupra veniturilor suplimentare obţinute ca urmare a dereglementarii preţurilor din sectorul gazelor naturale de către operatorii economici care desfăşoară cumulativ activităţi de extracţie şi comercializare; Impozit pe venit şi CAS la indemnizaţia şi orice alte sume de aceeaşi natură primite de toţi angajaţii pe perioada delegării, pentru partea care depăşeşte limita de 2,5 ori nivelul stabilit pentru personalul instituţiilor publice.

Impozite pe venit şi contribuţii sociale

9, 10, 11 – impozit de 16% pe veniturile considerate dividende, Cotă majorată de impozit, de 50%, pentru veniturile din prestarea de servicii în România sau în afara României, dividende, dobânzi, comisioane, redevenţe şi din exercitarea unei profesii libere plătite într-un stat cu care România nu are încheiat un instrument juridic în baza căruia să se realizeze schimbul de informaţii, CAS aplicat persoanelor care realizează venituri din cedarea folosinţei bunurilor (chirii şi arendă) începând cu 1 ianuarie 2014.

Taxe majorate pentru paşapoarte, timbru de mediu etc.

12, 13, 14, 15, 16, 17 – Taxă majorată pentru eliberarea paşapoartelor temporare (de la 84 lei la 100 lei) şi a celor electronice (de la 244 lei la 270 lei); Taxă de pod majorată: în cazul podului Giurgeni-Vadul Oii de la 9 lei la 10 lei (3 februarie 2013) şi apoi la 11 lei (1 aprilie 2013) şi în cazul podului Feteşti-Cernavodă de la 11 lei la 12 lei (3 februarie 2013) şi apoi la 13 lei (1 aprilie 2013). Aceste tarife sunt valabile pentru autoturismele şi vehiculele cu masa totală maximă autorizată de până la 3,5 tone; Taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule (timbrul de mediu). Taxa pe timbru de mediu este mai mare cu 10% faţă de vechea taxă de poluare; Coplata în sistemul sanitar, de până la 10 lei pe zi de spitalizare; Taxă de 500 lei pentru îndeplinirea procedurii de divorţ pe cale administrativă; Taxa judiciară de timbru, colectată de primării şi vărsată în proporţie de 70% la bugetul public.

Majorări de accize și noi accize

18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 – Acciză suplimentară de 10 euro/hl de produs la berea din amestecul cu băuturi nealcoolice, la care ponderea gradelor Plato este mai mică de 30%; Acciză suplimentară de 25 euro/hl de produs pentru băuturile fermentate, altele decât bere şi vinuri; Acciza pentru bere majorată de la 0,748 euro/hl/grad Plato la 0,8228 euro/hl/grad Plato; Acciza pentru berea realizată de micii producători majorată de la 0,43 euro/hl/grad Plato la 0,473 euro/hl/grad Plato; Accizele pentru alcool etilic majorate de la 750 euro/hl alcool pur la 1.000 euro/hl alcool pur; Acciza specifică la ţigarete majorată de la 53,18 euro/1.000 ţigarete la 56,71 euro/1.000 ţigarete; Acciză pentru bijuterii din aur şi/sau din platină, cu excepţia verighetelor: acciză de 1 euro/gram pentru bijuteriile cu până la 14k şi de 2 euro/gram pentru cele peste 14k; Acciză pentru confecţii din blănuri naturale: acciză cuprinsă între 50 şi 1.200 euro/bucată, în funcţie de costul de achiziţie al blănurilor; Acciză pentru iahturi şi alte nave şi ambarcaţiuni cu sau fără motor pentru agrement; Acciză pentru motoarele cu capacitate de peste 100 de cai-putere destinate iahturilor şi altor nave şi ambarcaţiuni pentru agreement; Acciză pentru autoturisme şi autoturisme de teren, inclusiv cele importate sau achiziţionate intracomunitar, noi sau rulate, a căror capacitate cilindrică este mai mare sau egală cu 3.000 cm3; Acciză pentru arme de vânătoare şi arme de uz personal, altele decât cele de uz militar sau de uz sportiv: acciză cuprinsă între 50 şi 1.500 euro/bucată, în funcţie de costul de achiziţie al armelor; Acciză pentru cartuşe cu glonţ şi alte tipuri de muniţie pentru armele prevăzute anterior: acciză cuprinsă între 0,1 şi 0,4 euro/bucată în funcţie de costul de achiziţie; Acciza suplimentară pe litrul de benzină, motorină şi kerosen de la 1 ianuarie 2014; Indexarea accizelor cu rata medie a inflaţiei.

33- Impozit pe construcţii speciale de 1,5% din valoarea construcţiei, începând cu 1 ianuarie 2014.

34- Redevenţele pentru resursele naturale vor creşte cu 25% (cu excepţia celor la petrol şi gaze) de la 1 ianuarie 2014.

35- Eliminarea prevederii legale prin care primarii nu aveau voie să majoreze taxele locale cu mai mult de 20% peste rata inflaţiei în cazul persoanelor fizice (la persoanele juridice limita va rămâne). Astfel, de la 1 ianuarie 2014, primăriile vor avea undă verde să crească impozitele locale cât de mult îşi doresc.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

10 Responses to “Performanțele guvernului penal Ponta: taxe fără număr”

  1. Adevăratul bunic al lui Victor Ponta says:

    iunie 29th, 2014 at 12:14

    […] Performanțele guvernului penal Ponta: taxe fără număr You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site. Tags: ponta […]

  2. Victor Ponta, un boschetar al politicii românești says:

    iulie 17th, 2014 at 14:26

    […] Performanțele guvernului penal Ponta: taxe fără număr You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site. Tags: ponta, psd […]

  3. Dovada oficială și legală că USL izolează România în plan extern | A șaptea dimensiune says:

    decembrie 27th, 2014 at 16:03

    […] Performanțele guvernului penal Ponta: taxe fără număr […]

  4. Programul zilnic al premierului Romaniei, Puie Monta pentru prieteni | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 16th, 2015 at 11:29

    […] Performanțele guvernului penal Ponta: taxe fără număr […]

  5. Deutsche Welle: USL pune pe butuci economia românească | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 23rd, 2015 at 17:05

    […] Performanțele guvernului penal Ponta: taxe fără număr […]

  6. Avionul s-a prăbușit, guvernul se ține încă bine | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 25th, 2015 at 10:29

    […] Performanțele guvernului penal Ponta: taxe fără număr […]

  7. Tun imobiliar al lui Ponta | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 30th, 2015 at 15:38

    […] Performanțele guvernului penal Ponta: taxe fără număr […]

  8. USLamiștii eliberează infractorii | A șaptea dimensiune says:

    mai 1st, 2015 at 20:54

    […] Performanțele guvernului penal Ponta: taxe fără număr […]

  9. Daciana, dragostea plagiatorului, are un gipan folosit în contrabanda cu combustibil | A șaptea dimensiune says:

    mai 13th, 2015 at 19:50

    […] Performanțele guvernului penal Ponta: taxe fără număr […]

  10. Frankfurter Allgemeine Zeitung: Victor Ponta, asasinul lui Cristian Panait | A șaptea dimensiune says:

    iulie 6th, 2015 at 13:57

    […] Performanțele guvernului penal Ponta: taxe fără număr […]

Adauga un comentariu