Politică + Justiţie = Love(le) pentru unii corupţi, suferinţă pentru cei integri

vineri, iulie 9, 2010 10:29
Posted in category Justitie

JustitieSe spune, de mulţi ani, că ceea ce arestează poliţiştii, eliberează judecătorii, iar cu o şpagă dată cui trebuie totul se rezolvă în justiţia română. Poate n-ai crede toate aceste ziceri, devenite folclor, dacă n-ar fi numeroasele cazuri în care justiţia din România este de râsu’ curcilor. Iată un nou exemplu de profesionalism în ale hoţiilor, prin care gaşca politico-juridică mai dă o lovitură noţiunii de ‘dreptate’. Povesteşte “Academia Caţavencu” (nr.10/2009):

“Cătălin Mihalache este consilier local la Breaza, preşedintele Comisiei de Urbanism, fost candidat la Parlament din partea PNG. Fiica acestuia, Andreea Mihalache, are afaceri imobiliare în zonă. Printre altele, Andreea Mihalache a a cumpărat cu ceva timp în urmă un teren din Breaza care făcea obiectul unui proces.

Pe lângă faptul că terenul era în litigiu, s-a mai adăugat la dosar şi una bucată act fals, care atârna greu, în defavoarea Andreei Mihalache. O plângere consistentă, un vraf de documente incriminatoare au fost depuse la Primăria Breaza şi puteau, la o adică, să-i cauzeze grave neplăceri fetei de consilier.

Numai că, să vezi coincidenţă, dosarul care conţinea întreaga daraveră s-a topit în neant, neantul având, din întâmplare, o portiţă deschisă fix pe masa Consiliului Local Breaza. Şi se prea poate ca portiţa spre neant să o fi deschis, cât să cadă dosarul, chiar tatăl Andreei, domnul Cătălin Mihalache. Justiţia nu a fost capabilă să elucideze cazul dispariţiei dosarului în care era implicată fata şefului de la Urbanism Breaza, necum implicarea lui Mihalache senior.

În schimb, Justiţia a făcut alteceva. Admiţând că actul de proprietate al demoazelei Mihalache miroase a falsuri, admiţând că e ciudată dispariţia plângerii + documentaţiei depuse la Primăria Breaza, Justiţia românească decide să-l condamne la un an de închisoare tocmai pe cel care făcuse plângerea, Florea Constantin, în vârstă de 66 de ani.

Dar fiindcă nu din băgatul pensionarilor la puşcărie face fata consilierului local bani, s-a mai decis de asemenea ca bătrânul să plătească cheltuieli de judecată care depăşesc cu mult pensia lui pe jumătate de an. În caz de neplată, bătrânul este executat silit, un rest de teren aflat lângă cel în litigiu fiind scos la vânzare. Cine l-ar putea cumpăra? Andreea Mihalache, normal. Care transformă astfel statutul de acuzată cu iz penal în avantaj. Acest caz va ajunge în curând (martie 2009 –n.m.) la Strasbourg şi va face publicitate României mai mult decât toate reclamele turistice care vorbesc despre Breaza.”

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

4 Responses to “Politică + Justiţie = Love(le) pentru unii corupţi, suferinţă pentru cei integri”

 1. Cum a furat ungurul Frunda in Romania | A șaptea dimensiune says:

  martie 13th, 2016 at 19:24

  […] Politică + Justiţie = Love(le) pentru unii corupţi, suferinţă pentru cei integri […]

 2. Cum s-au elaborat codurile Justitiei care elibereaza infractorii | A șaptea dimensiune says:

  martie 13th, 2016 at 21:59

  […] Politică + Justiţie = Love(le) pentru unii corupţi, suferinţă pentru cei integri […]

 3. Mafia Rusă – Uniunea Sovietică a Nelegiuiţilor | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 1st, 2016 at 15:21

  […] Politică + Justiţie = Love(le) pentru unii corupţi, suferinţă pentru cei integri […]

 4. Unde s-au dus banii bugetarilor după 1989 | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 1st, 2016 at 15:41

  […] Politică + Justiţie = Love(le) pentru unii corupţi, suferinţă pentru cei integri […]

Adauga un comentariu