Preşedintele trece, hoţul rămâne?

joi, iulie 5, 2012 11:52

Traian BasescuVictor Ponta nutrește speranța că după debarcarea Tiranului de la Cotroceni, toate problemele lui și ale guvernului vor înceta ca prin farmec. Eronat! Nu vreau să mă gândesc cum va fi când Băsescu va redeveni, în termeni fotbalistici, liber de contract! Știți vorba aia: Președintele trece, plagiatul rămâne. Rămâne și produce efecte și cu mama și tata verdictului Comisiei de Etică, abia mătrășită de ministrul Ion Pop-Găjdan! Dottor Ponta, dacă vroia să-și repereze onoarea bărbătește, nu golănește cum a făcut-o, îl acționa instantaneu în judecată pe profesorul Andruh-denunțătorul, pe motiv de calomnie. Numai că aici apărea o mare problemă: teza lui de plagiat ajungea pe masa unor judecători, pleonastic vorbind, niște profesioniști de conformație juridică. Și ar fi fost jale! Verdictul ar fi inatacabil! Hoț intelectual. Mai mult HOȚ decât intelectual.

De la plagiat la foame
Zice pulimea: “Ce ne interesează pe noi dacă Victor Ponta a plagiat la doctorat și și-a împopoțonat, vreme de 12 ani, CV-ul cu un masterat inexistent în Catania? Ne ține nouă de foame? Ne încalță copiii toți cei care spun că Ponta atacă Constituția și instituțiile statului de drept? Să-l dea jos odată pe Băsescu, că ne-a tăiat salariile și nu-i lasă să lucreze, și să se apuce naibii de treabă. Să ne facă salariile la loc.” Am o veste proastă pentru prostime. Foarte curând toată “opera” lui Victor Ponta o să-i ardă rău la mațe! Săptămâna trecută ne-a retrogradat rating-ul de țară agenția Fitch, săptămâna asta Moody’s. Ieri îmi spuneau deja oameni din bănci că le-a fost mai greu să se împrumute de pe piețele externe decât băncilor din Grecia. Nu-s proaste nici băncile de-afară! De ce să piardă niște bani în România? Așteaptă, eventual, să ne mai scadă rating-ul de țară și să ne mărească dobânzile. Și, după cum au luat-o agențiile de presă și oamenii politici străini cu știrile și declarațiile, asta se va întâmpla cât de curând. Zile. Ce înseamnă asta? Că dacă eram la “stabil”, acuma suntem la “riscant” și mâine vom fi la “gunoi”. Când ai primt calificativul “Junk” te-ai lins pe bot și de credite și de investitori și de comenzi la export. Asta ce înseamnă? Șomaj, minim 7-8 Lei un euro, inflație, putere de cumpărare înjumătățită cu toată “reîntregirea” salariilor. Ca-n Ungaria zilelor noastre. Pensiile se vor măsura în câteva cutii de aspirine, banii caselor de sănătate vor fi orientați iarăși dinspre spitale către salariile bugetarilor. Exact ca pe vremea lui Năstase (Ah, de asta am uitat când i-am făcut inventarul celui mai dăunător premier postdecembrist.). Și ce mai înseamnă? Păi, mai înseamnă și închiderea granițelor pentru tinerii căpșunari deveniți copți pentru muncă. Doar nu e nebun Occidentul să se trezească cu încă un milion-două de fomiști din România, veniți care la lucru, care la furat.
Care e soluția USL în aceste condiții? Atacul la rezerva Băncii Naționale. Evident. Că de mult au pus liberalii ochii pe cele 35 miliarde agonisite de Mugur. A sosit timpul să nu mai suferim de foame! O vreme. Căci dacă din rezervă se vor plăti salarii și pensii, chiar că am rămas în curul gol! Pe românește. Ne putem lua adio și de la adoptarea monedei unice și… nu vreau să duc mai departe raționamentul.
Fac pariu că următorul ordin al cuplului scelerat Ponta-Antonescu va fi: Ocupați Banca Națională! Pedelistul Isărescu nu ne lasă să facem creștere economică! Logic.

Echidistanții puțin încurcați
Îi văd zilele astea ieșind la rampă pe toți revoltații de profesie cu ocazia atacului rinocerilor la instituțiile statului, niște luptători de partea binelui care nu s-au sfiit în trecut să ceară în scris sau chiar să scandeze în Piață “Jos Băsescu!”. Genul “echidistant” și “apolitic”, dacă îl cunoașteți. Toți condamnă astăzi “derapajele”, “abuzurile”, “încălcările”, dar pe nici unul nu-l aud să zică: “Jos Ponta!” sau “Jos Antonescu!”. Și care instituții sunt atacate?! Alea pe care le controla Băsescu sau alea pe care le sprijinea Băsescu? Că nu i-am văzut să se revolte atunci când USL-ul, aflat în opoziție, le împroșca cu noroi. Ba chiar erau de acord că Băsescu a încălcat Constituția când a zis el, odată, că “nu sunt bani de pensii”. Vor să iasă din nou în în stradă revoltații ăștia, dar nu prea știu ce să scandeze de data asta. USL-ul tocmai îi servește cu un neconstituțional “Jos Băsescu!”, cum chiar ei cereau în ianuarie. Ce să strige? “Nu e frumos, domnule Antonescu!” “Nu e gigea, Victoraș!”?

Cine câștigă din bazaconia USL = PDL = aceeași mizerie?
Drag enunț societatății civile pure! Aia, mai de stânga. Nu vă pripiți cu răspunsul! Stați, mai întâi, să vă dau niște formule echivalente: Monica Macovei = Predoiu = Titus Scornățean. Nașpa! Aroape că aș fi de acord cu: Petrom = Sidex = Hidroelectrica = bordurile lui Videanu = numărătoarea Robertei = piscinele Elenei, tot hoție é, dar să-mi spui că Funeriu = Mang = Ion Pop = Ambramburica, cu asta nu pot fi în veci de acord! A sosit momentul opțiunilor clare!
Și cum cine câștigă?! Dan Diaconescu și PP-DD! E clară ca vaca!

Și avocații Poporului se mănâncă între ei, nu-i așa?
Mai rău ca avocații obișnuiți! Chiar dacă a fost propus de PDL și votat cu o majoritate covârșitoare: 216 – 18, Avocatul Poporului Gheorghe Iancu, nu s-a sfiit să reclame la Curtea Constituțională și la CSM, incompatibilitatea judecătoarei Ioana Bogdan în a judeca “Trofeul Calității”, dându-i astfel o mână de ajutor colegului său de catedră universitară, Năstase Adrian. Și multă apă la moară completului de 6 avocați care-l apărau pe infractor. Atunci a fost bunicel! De parcă Năstase a avut vreodată de-aface cu poporul ca să-l apere avocatul nostru! Cum însă era pe vremurile în care CCR încă mai avea putere și CSM autonomie, cele două instituții au respins diversiunea cu neînvestirea procurorului pe funcție de judecător de către președintele Băsescu. Mai mult ca sigur, marea oftică pe Iancu a venit dinspre Valer Dorneanu, cel care, deși propus de USL, pierdea în septembrie 2011, cu un rușinos 13 -221. Nici ai lui nu l-au votat! Nu cred eu că PSD își închipuie că Valer Dorneanu putea face mai mult în cazul Președintelui Consiliului Național PSD care, uite, poate conduce lovitura de stat și din puscărie! A fost doar pură mâncătorie între avocați!

Cam câți bani dă Victor Ponta pe Parlament? Zero! Poate doar un jet
Luați de valul de hedonism aristocratic al parvenitului, în apropierea vacanței, mai exact în 19 iunie anul curent, deputații-vânători au modificat o lege mai veche astfel încât să fie permisă din nou vânătoarea în Deltă. Când a văzut apelul asociațiilor ecologiste către Președinție, în care i se cerea lui Traian Băsescu să nu promulge legea, Victor Ponta, de frică să nu devină marele său dușman noul campion al ecologiei, s-a repezit să-i ia el caimacul în speța asta. Dar fiind emulul celui mai mare vânător postdecembrist și ginerele celui mai bun țintaș la ou păros, a pus-o pe Rovana Plumb să emită un ordin de ministru prin care să interzică încă o dată vânătoarea. Asta pe 29 iunie, la zece zile după ce Parlamentul, sanchi, “garantul democrației” emisese o Lege aproape în unanimitate pro-vânătoare. Nu discutăm aici dacă Parlamentul a făcut o crimă și Ponta un gest eco-uman, dacă ordinul ministrului poate bate o lege, dacă cea mai amărâtă asociație de vânătoare poate desființa în instanță ordinul ministrului sau dacă “vânătoarea de extracție” a dăunătorilor care puiesc prea mult – așa cum a dat-o “polițistul bun” Rovana Plumb – nu cumva acoperă vânătoarea nesportivă la toate speciile comestibile, de blană și de de trofeu din Deltă. Că până și delicioasele gârlițe pot deveni dăunătoare pentru varza călită dacă nu o însoțesc! Întrebarea care se pune este una: s-a pișat Victor Ponta, pe (la hohaiele:) “voința populară”, exprimată de Parlament? Cu boltă s-a pișat!

La “Ghilimele” sau la “USL=PDL”?
Am stat puțin în dubiu dacă să ies deseară în Piața Victoriei sau în Piața Universității. Sunt avantaje și dezavantaje. În Piața Victoriei nu te lasă pe trotoarul Guvernului, ca să nu-l deranjezi pe Victor Ponta la birou, pe la 19:00, când tocmai crează un milion de locuri de muncă, dicolo aflu că Oprescu a demolat fântâna și a pus garduri de o parte și de alta. Plus că nu vine nici Claudiu Crăciun, omul care vroia să fim ascultați de guvernanți. N-are de ce. Că deocamdată cei care strigau cu el “Jos Băsescu!” în ianuarie văd că sunt ascultați. Așa că ne vedem la “Ghilimele”.

JOS PONTA!

JOS ANTONESCU!

FELIX LA BRUTĂRIE!

JOS RINOCERII!

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

9 Responses to “Preşedintele trece, hoţul rămâne?”

 1. pasescurte.blogspot.ro says:

  iulie 5th, 2012 at 23:42

  eu sper si cred ca presedintele nu va fi demis in urma referendumului. nu as putea accepta ca poporul meu e atat de dobitoc sa nu vada realitatea

 2. Cornel Căruntu says:

  iulie 6th, 2012 at 21:24

  Poporul vrea doar paine si circ. Antena3 si RomaniaTV asigura circul, in care dau vina pentru lipsa painii pe un singur om: Traian Basescu. Turma gandeste prin creierele de nuca ale ziaristilor (ha, ha, ha) de la Antena3 si RomaniaTV. Sa nu ne facem iluzii desarte. Un singur lucru poate opri mafia securisto-comunista: ceea ce au facut tinerii Romaniei din martie pana in iunie 1990. In Romania lui 2012, mi-e greu sa cred ca ar veni din nou minerii.

 3. Uslaşii practică minciuna sistematică şi violenţa simbolică | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 13th, 2015 at 21:57

  […] Preşedintele trece, hoţul rămâne? […]

 4. Andrei Pleşu: „Mă declar sabotat de Guvernul Ponta” | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 15th, 2015 at 8:18

  […] Preşedintele trece, hoţul rămâne? […]

 5. USL, gruparea ciobanilor şi ţiganilor din România | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 15th, 2015 at 20:59

  […] Preşedintele trece, hoţul rămâne? […]

 6. Dragoş Paul Aligica: Referendumul, o bătaie de joc naţională a USL | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 15th, 2015 at 21:11

  […] Preşedintele trece, hoţul rămâne? […]

 7. Afara cu mafia lui Ion Iliescu | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 16th, 2015 at 8:10

  […] Preşedintele trece, hoţul rămâne? […]

 8. Romania lui Dan Voiculescu: o Romanie tiganizata si manelizata | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 17th, 2015 at 21:55

  […] Preşedintele trece, hoţul rămâne? […]

 9. Liberalii roşii şi stenogramele loviturii de stat din 2012 | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 18th, 2015 at 12:52

  […] Preşedintele trece, hoţul rămâne? […]

Adauga un comentariu