Uslaşii practică minciuna sistematică şi violenţa simbolică

vineri, iulie 6, 2012 13:09

USLMinciuna este sufletul nemuritor al comunismului, scria marele filosof polonez Leszek Kolakowski. Minciuna este antipodul democratiei, tot asa cum noaptea este antipodul zilei si bezna acela al luminii. O societate democratica se intemeiaza pe adevar si transparenta, nu pe legende si falsuri. Mistificarea propriei biografii face parte din esenta dedublarii specifice totalitarismului. Victor Ponta era inca un adolescent cand s-a prabusit oficial comunismul, dar se pare ca a ramas marcat pe viata de metehnele acestui sistem.

Premierul Ponta s-a facut vinovat de ceea ce orice om cu scaun la cap, alfabetizat, cunoscator al limbii romane si cu un dram de moralitate recunoaste instantaneu drept plagiat. Acelasi Victor Ponta a pretins ca detine um masterat de la Universitatea din Catania. Iarasi o poveste de adormit copiii, un basm, o fabricatie, o nascocire. Incoltit de aceste revelatii devastatoare, dl Ponta a decis ca cea mai buna aparare este atacul, a declansat razboiul total impotriva statului de drept, pentru anihilarea justitiei independente, pentru suspendarea lui Traian Basescu si emascularea unor institutii precum Curtea Constitutionala si DNA. Decomunizarea tarii a fost clar inmormantata ca proiect politic. Cand Lucia Hossu-Longin, figura marcanta a PNL, indrazneste sa compare procesul lui Adrian Nastase cu acela al lui Iuliu Maniu intram pe teritoriul obscenitatiii. Nu sunt singurul care astpet o reactie a IICCMER la aceasta scandaloasa, revoltatoare comparatie. Va veni oare? Va tolera echipa Grivco aflata la putere o asemenea sfidare?

Este reluarea scenariului din 1945, cu Crin Antonescu pe post de Gutza Tatarascu. Dar Tatarascu avea un oarecare alibi in prezenta Armatei Rosii in Romania. Uslasiii distrug democratia romaneasca din ratiuni personale, legate strict de temerile si interesele lor mafiotice, nu la comanda unui despot scelerat precum Stalin. Uslasii practica minciuna sistematica si violenta simbolica pe cont propriu.

Cartea lui William Shirer despre ascensiunea si caderea celui de-al Treilea Reich are, daca nu ma insel, doua mottouri: cel din filosoful american Santayana suna astfel: “Cei care uita istoria sunt condamnati sa o retraiasca”. Al doilea este un vechi proverb german, teribil de actual in Romania acestor zile, cand putem constata consternanta fragilitate a democratiei: “Padurii ii trebuie o mie de ani ca sa creasca. Ii este de ajuns o noapte ca sa arda complet”. Piromanilor trebuie sa li se spuna ca asemenea jocuri nu sunt ingaduite in cetatile democratice. (Vladimir Tismaneanu, ‘Democratie, pontocratie si piromanie’, https://www.contributors.ro/politica-doctrine/democratie-pontocratie-si-piromanie/)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

11 Responses to “Uslaşii practică minciuna sistematică şi violenţa simbolică”

 1. Camelian Propinatiu says:

  iulie 6th, 2012 at 14:52

  Era mai impresionant sa o mediatizeze PDL pe dna Elena Udrea in rol de Ana Ipatescu, decât sa o lanseze tocmai acum in politica majora pe dna Monica Macovei, care n-a mâncat in ultimii patru ani sandvisuri cu pensionarii. De asemenea, tipic pentru postromânism, intelectualii ignora ca aproape se feresc sa iasa din autobuze sub faldurile Tricolorului, de vezi la tv doar un fel de pagina tiparita pe la megaedituri, pe când USL scoate drapele gigantice.

 2. Cornel Căruntu says:

  iulie 6th, 2012 at 21:18

  Nu am inteles ce treaba au pensionarii cu Monica Macovei. Sau revenim la vechile tipare bolsevice. USL-ul reprezinta tot ce a ramas din fosta nomenclatura comunista si fosta Securitate, la care se adauga tupeul mafiotilor aflat in spatele politicienilor USL. USL-ul inseamna intoarcerea Romaniei la barbaria izolarii de lumea civilizata. Daca astazi suntem 24 din 24 de ore in lumea buna, se apropie bezna izolarii la brat cu plagiatorul Ponta si chiulangiul Antonescu. Pacat de sangele martirilor din 1989.

 3. Andrei Pleşu: Mă declar sabotat de Guvernul Ponta | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 15th, 2015 at 8:17

  […] Uslaşii practică minciuna sistematică şi violenţa simbolică […]

 4. USL, gruparea ciobanilor şi ţiganilor din România | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 15th, 2015 at 20:58

  […] Uslaşii practică minciuna sistematică şi violenţa simbolică […]

 5. Dragoş Paul Aligica: Referendumul, o bătaie de joc naţională a USL | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 15th, 2015 at 21:10

  […] Uslaşii practică minciuna sistematică şi violenţa simbolică […]

 6. Afara cu mafia lui Ion Iliescu | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 16th, 2015 at 8:08

  […] Uslaşii practică minciuna sistematică şi violenţa simbolică […]

 7. Victor Ponta, limbaj şi atitudine de NKaVeDist | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 17th, 2015 at 18:33

  […] Uslaşii practică minciuna sistematică şi violenţa simbolică […]

 8. Romania lui Dan Voiculescu: o Romanie tiganizata si manelizata | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 17th, 2015 at 21:54

  […] Uslaşii practică minciuna sistematică şi violenţa simbolică […]

 9. Liberalii roşii şi stenogramele loviturii de stat din 2012 | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 18th, 2015 at 12:54

  […] Uslaşii practică minciuna sistematică şi violenţa simbolică […]

 10. Dan Mihalache, imbecilul ajuns consilier prezidential | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 19th, 2015 at 10:08

  […] Uslaşii practică minciuna sistematică şi violenţa simbolică […]

 11. Andrei Savciuc despre comunism | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 26th, 2015 at 18:08

  […] Uslaşii practică minciuna sistematică şi violenţa simbolică […]

Adauga un comentariu