Revolutia din 1989 l-a prins pe Ilie Nastase la un chef cu Nicu Ceausescu

miercuri, aprilie 26, 2017 13:57
Posted in category Dictatura comunistă

Ilie Nastase si Gabriel OpreaIlie Nastase s-a născut pe 19 iulie 1946, în București, România, Europa de Est. În 1973 a fost numărul 1 în clasamentul ATP. În întrega sa carieră de tenisman a câștigat 57 de turnee la dublu și 51 de turnee la simplu, disputând și alte 38 de finale la simplu și 41 la dublu. În 1992 se afla pe locul 35 în clasamentul celor mai mari câștiguri din tenis, în cariera sa strângând, din premii, 2.076.761 USD. În 1996, averea lui Ilie Năstase era estimată de către el însuși cam la 15 – 20 de milioane de dolari, aici fiind incluse proprietățile și acțiunile pe care acesta le deținea la diverse societăți.

După Revoluție s-a întors în România, încercând să pună pe picioare câteva afaceri, fără a avea însă succes. Statutul său de vedetă îi permitea și înainte de 1989 să călătorească nestingherit, fiind cetățean român cu rezidența în străinătate și având șapte proprietăți imobiliare înșirate prin toată lumea. Ca un argument în favoarea acestei afirmații vă vom povesti următoarele:

În decembrie 1989, Ilie Năstase se afla în România, petrecând nițeluș în compania unor persoane din înalta societate a acelor ani. Simțind că se îngroașă gluma, Ilie a abandonat mâncarea tradițională românească, a abandonat băutura tradițională scoțiana, a abandonat minorele comunismului, l-a abandonat și pe ciroticul ăla de Nicușor Ceaușescu (“Prințișoru’, fiul cel mai mic al dictatorului – n.m.) și dus a fost, folosind în acest scop una dintre ultimele curse aeriene ce au părăsit România, înainte de fuga lui Nicolae Ceaușescu. (“Academia Cațavencu”, nr. 236/1996)

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

2 Responses to “Revolutia din 1989 l-a prins pe Ilie Nastase la un chef cu Nicu Ceausescu”

  1. Cum a jefuit Ilie Nastase, 9 clase, statul roman cu un milion de dolari, prin intermediul PSD | A șaptea dimensiune says:

    ianuarie 12th, 2019 at 21:22

    […] Revolutia din 1989 l-a prins pe Ilie Nastase la un chef cu Nicu Ceausescu […]

  2. Ilie Nastase, 9 clase, candidatul PSD la Primarie, a folosit si bani negri in campania electorala | A șaptea dimensiune says:

    mai 16th, 2019 at 21:11

    […] Revolutia din 1989 l-a prins pe Ilie Nastase la un chef cu Nicu Ceausescu […]

Adauga un comentariu