Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (VII)

joi, mai 11, 2017 21:59
Posted in category IT, Mass-media

Stiri

  • Românul care a uimit lumea la 19 ani Un român a atras admirația întregii lumi și a impresionat prin talentul și invențiile sale. Se numește Raul Oaida și, în 2012, uimea întreaga lume trimițând în spațiu o navetă spațială construită în întregime din piese lego. Apoi, avea să atragă atenția din nou, construind un motor cu reacție (și devenind primul român, de la Henri Coandă încoace, care a construit un astfel de motor). Iar în 2013 avea să uimească întreaga lume pentru a treia oară, construind primul autoturism din piese Lego care este propulsat de un motor care funcționează pe aer, construit tot din lego, scrie webcultura.ro.
    Pentru construcția autoturismului, care poate dezvolta o viteză maximă de 30 km/h, au fost necesare 500.000 de piese lego. Motorul autoturismului dispune de un total de 256 de pistoane și are patru motoare radiale. Mașina a fost fabricată în România și apoi trimisă cu avionul antreprenorul australian Steve Sammartino (cel care a susținut financiar proiectul ale cărui costuri s-au ridicat la 125.000 de dolari). Anul trecut, Oaida a construit un motor cu reacție pe care l-a montat pe o bicicletă. O parte dintre piesele necesare au fost construite chiar în atelierul lui Oaida, iar o altă parte au fost fabricate în SUA.
    (Sursa (citeste mai mult))
  • Butonul care te salvează atunci când trimiţi un e-mail greşit „Business Insider” publică un material despre o caracteristică a serviciului de e-mail de la Google, care permite utilizatorilor să anuleze un e-mail trimis.
    Este vorba despre Undo Send de la Gmail, care oferă utilizatorilor un timp de 30 de secunde în care un e-mail trimis poate fi “întors”. Această caracteristică este foarte utilă în momentul în care se trimite un e-mail unui destinatar greşit sau se apasă pe Reply All în loc de Reply.
    (Sursa (citeste mai mult))
  • Are 29 de ani, a renunţat la şcoală la 16 ani, apoi a creat imperii online de milioane de dolari La doar 29 de ani, Gurbaksh Chahal a reuşit să ridice trei imperii online, care i-au adus profituri de peste 300 de milioane de dolari. Tânărul a profitat de ritmul accelerat de dezvoltare al internetului pentru a-şi crea prima firmă la doar 16 ani, numită ClickAgents. Compania a fost vândută cu 40 de milioane de dolari la doi ani de la înfiinţare, scrie entrepreneur.com.
    După reuşita înregistrată cu prima companie, Chahal a înfiinţat BlueLithium, o platformă specializată în publicitatea online. Aceasta a fost cumpărată de Yahoo Inc. pentru 300 de milioane de dolari în 2007.
    RadiumOne este noua iniţiativă a tânărului, o platformă care monitorizează date sociale pe internet. Chahal a afirmat că nu a crezut niciodată că se va bucura vreodată de un asemenea succes. El a emigrat împreună cu familia din India, pe când avea doar 4 ani şi a locuit mai mult de un deceniu într-o zonă periferică a statului California. Chahal a renunţat la şcoală la doar 16 ani pentru a-şi urma visul şi pentru a descoperi, aşa cum afirmă chiar el, de ce internetul este un domeniu atât de fascinant.
    Chahal şi-a descris copilăria şi drumul spre succes într-o carte autobiografică lansată în anul 2008, numită “The Dream”, în care încurajează tinerii să îşi urmeze visele şi să nu se teamă de provocări.
    (Sursa (citeste mai mult))
  • MOARTEA PAROLELOR: Nu mai e nevoie să reţii nicio parolă Pe parcursul ultimului an, Facebook a echipat mai multe sisteme ale angajaţilor cu Yubikey, un mic dispozitiv care permite angajaţilor să se conecteze în siguranţă pe computerele lor cu o simplă lovitură de deget. Acest instrument face mult mai greu accesul unui hacker la reţeaua companiei, chiar dacă reuşeşte să preia comanda unei unităţi autorizate din reţea.
    Compania care produce Yubikey spune că dispozitivul a fost ales de şapte dintre cele mai mari companii din Silicon Valley şi Facebook este a doua mare corporaţie din IT care îşi pune numele în spatele acestui instrument. La începutul acestui an, un grup de cercetători Google au susţinut dispozitivul, spunând că s-au săturat de parole.
    La acea dată, Google spunea că studiază dacă Yubikey poate înlocui parolele sau cel puţin să sporească securitatea. Practic, cu acest dispozitiv care se conectează la un port USB, poţi seta lucrurile în aşa fel încât să nu ai acces la un computer sau o reţea decât dacă Yubikey este conectat ca să apeşi pe el.
    Facebook apreciază dispozitivul pentru că adaugă un nivel suplimentar de securitate reţelei sale. Dacă un angajat mediu al Facebook vrea să îşi citească e-mailul tot trebuie să se conecteze la cont prin câmpurile de utilizator şi parolă. Dar dacă vrea să urmeze acelaşi proces dintr-un alt loc – China, spre exemplu – Facebook îi va cere să apese şi pe Yubikey pentru a-l identifica. Dacă nu are dispozitivul, poate folosi o aplicaţie de securitate de pe telefon, numită Duo. În acest fel, Facebook se asigură că nimeni nu poate accesa conturile cu o parolă furată.
    S-au găsit şi moduri de conectare cu Yubikey fără alte parole. Inginerii Facebook care folosesc aşa numitele SSH, spre exemplu, se pot conecta de la distanţă la servere printr-o tehnică SSH bine cunoscută care se bazează pe chei de criptare în loc de parole, şi dacă combină această metodă cu Yubikey se pot conecta fără parolă. Flynn descrie conectarea fără parolă ca pe o experienţă aproape magică. „Tastezi ssh-spatiu-numele serverului, apoi apeşi pe Yubikey şi eşti conectat“, spune acesta.
  • Misterul din spatele combinaţiei de taste Ctrl-Alt-Delete Combinaţia de taste Ctrl-Alt-Delete pentru repornirea PC-ului a fost o eroare, a recunoscut cofondatorul Microsoft, Bill Gates, la o întâlnire cu studenţi de la Harvard, în cadrul unei campanii de strângere de fonduri în scopuri de caritate, potrivit publicaţiei The Verge.
    Dezvoltatorii au dorit să creeze o funcţie a Windows care să nu permită unor terţi să sustragă parolele utilizatorilor, şi-a amintit Bill Gates, recunoscând: „A fost o greşeală”.
    „Am fi putut avea o singură tastă, dar persoana care se ocupa de designul tastaturii IBM nu voia una singură”, a dezvăluit Gates.
    Combinaţia Ctrl-Alt-Delete există şi în ziua de azi, chiar şi la Windows 8, permiţând utilizatorilor acceseze Task Manager, relatează Agerpres. David Bradley, inginerul care a inventat combinaţia respectivă, concepută iniţial pentru a reporni PC-ul, a declarat într-un recent interviu: „Poate că eu am inventat-o, dar Bill a făcut-o celebră”.
    Această combinaţie nu este singura greşeală a companiei, a mai spus Gates, admiţând că producătorul de software nu a intrat pe piaţa de telefonie mobilă când a avut ocazia.
    „Regret că a fost o perioadă la începutul anilor 2000 când ne-am concentrat pe Windows (Vista) şi că nu am putut să ne orientăm talentul la noul dispozitiv numit telefon”, a recunoscut la rândul său actualul CEO Microsoft, Steve Ballmer, care intenţionează în curând să se retragă din funcţie, la o întâlnire cu analişti financiari.
    Microsoft este acum în căutarea unui nou CEO, care să vină cu o viziune nouă asupra politicii IBM, pentru ca renumita companie să recâştige o parte din piaţa telefoniei mobile, lăsând în urmă moştenirea PC-ului şi Ctrl-Alt-Delete, notează The Verge.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

3 Responses to “Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (VII)”

  1. Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (VIII) | A șaptea dimensiune says:

    septembrie 4th, 2018 at 13:57

    […] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (VII) […]

  2. Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (IX) | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 17th, 2019 at 17:06

    […] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (VII) […]

  3. Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (X) | A șaptea dimensiune says:

    mai 12th, 2019 at 8:56

    […] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (VII) […]

Adauga un comentariu