Sunt şi (foşti?) pesedişti inteligenţi (II)

sâmbătă, septembrie 12, 2009 6:47

Vasile DancuUrmează a doua parte a interviului acordat “Academiei Caţavencu” de Vasile Dâncu în iulie 2008

Rep.:Ce caută un sociolog de talia dvs. în politică?
V.D.: E adevărat, la 1,94 metri ar trebui să fiu la coasă sau la montat de becuri fără scară. Am intrat cu promisiunea că rămân independent pentru a participa la două proiecte: integrarea în NATO şi în UE. Apoi nu am mai găsit ieşirea, pentru că în politică se intră ca şi într-o padure deasă. Mereu ai senzaţia că ieşirea este aproape dacă mergi înainte, deşi poate cel mai simplu ar fi să te întorci îndărăt. Apoi se întunecă şi te gândeşti că drumul din faţă trebuie să fie obligatoriu mai scurt decât cel parcurs deja. Şi poţi rătăci, fără să ai curajul de a te întoarce, ani de zile. Mă rog, e şi faza cu prietenii care te aşteaptă de unde ai plecat şi ţi-e ruşine să te întorci… or să zică ei, cu coada între picioare.
Rep.: Având fler professional, aţi mirosit în ce direcţie o iau masele şi aţi ales în consecinţă partidul?
V.D.: Masele nu merg în nici o direcţie. Aşteaptă să vină maşina de pâine şi între timp, la bufetul communal, poate mai apare vreun fraier care să dea un monopol. Dacă trece caravana cinematografică , cască gura pe-acolo. Ştiu de la un scriitor american că, atunci când observi că majoritatea este de acord cu tine, este mai bine să te mai gândeşti odată.
Rep.: De ziua soţiei alegeţi tot trandafiri?
V.D.: Nu mai e la modă. Daca şi alegătorii te aşteaptă acum cu bani “cash”, soţia nu e alegător? De ziua soţiei îi iau o bijuterie, când îmi aduc aminte copii că urmează această zi. Sînt sigur că ea aşteaptă o poezie de la mine, ca atunci când am cunoscut-o. Nu în locul bijuteriei, dar alături de ea.
Rep.: Ţineţi cu CFR Cluj?
V.D.: Aveam alte preferinţe înainte de a se relansa acest club. Am început să-i respect pentru performanţe şi apoi să-mi fie dragi pentru că începeau să-i urască alţii. Îmi plac ceferiştii pentru că sunt în stare să dea cu bucureştenii de gazon şi pentru că, nefiind români verzi, nu pot fi contactaţi la telefon pentru a se face blaturi, pentru că nu citesc ziare româneşti şi se uită la televiziunile lor natale. Sunt fan pentru orice întreprindere clujeană sau ardeleană care reuşeşte: Dumitru Fărcaş, Grigore Leşe, Luna Amară, Augustin Buzura, Banca Transilvania…
Rep.: Ca om care are viziunea jocului politic şi din teren, şi privind de pe tuşă, cum se vede meciul alegerilor din toamnă?
V.D.: Dacă nu lucrăm la legislaţie, se va juca tot cu valizele de bani, jocul în afara terenului fiind mai important decât confruntarea din teren. Cei din Opoziţie vom avea din nou probleme cu rezultatele. Unii se grăbesc să anticipeze rezultatele, dar vor avea surprize şi un joc politic radical schimbat. Partidele îşi vor pirde ponderea, aleşii locali vor lua locul lor. În haloimăsul general nu vom mai distinge stânga de dreapta.
(Va urma)

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.
Tags: , , ,

5 Responses to “Sunt şi (foşti?) pesedişti inteligenţi (II)”

 1. Cât de “profesionişti” şi corupţi erau “anticorupţii” lui Adrian Năstase | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 2nd, 2015 at 17:17

  […] Sunt şi (foşti?) pesedişti inteligenţi (II) […]

 2. Sunt şi (foşti?) pesedişti inteligenţi (III) | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 3rd, 2015 at 17:18

  […] Sunt şi (foşti?) pesedişti inteligenţi (II) […]

 3. Adevăratul program de guvernare al PSD | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 3rd, 2015 at 17:24

  […] Sunt şi (foşti?) pesedişti inteligenţi (II) […]

 4. Luptă anticorupţie, ochii plânşi vor să te vadă | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 3rd, 2015 at 17:29

  […] Sunt şi (foşti?) pesedişti inteligenţi (II) […]

 5. Guvernul PSD de la răcoare | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 4th, 2015 at 15:03

  […] Sunt şi (foşti?) pesedişti inteligenţi (II) […]

Adauga un comentariu