Biserica ortodoxă, sora mafiei PSD-iste si filiala Moscovei in Romania

sâmbătă, ianuarie 28, 2017 19:06
Posted in category Mass-media

Patriarhul DanielDin istoria întunecată a BOR (Biserica Ordodoxă Română): faptele de arme ale greilor BOR, în frunte cu Teoctist, cel cu limba în fundul demolatorului de biserici Ceaușescu Nicolae

Șalom alehem

Rabinul Baal Șem Tov, zis Bșut, întemeietorul Hasidismului, a fost întrebat odată de discipolii săi ce părere are despre evreul Mordehai, care a rătăcit calea și s-a însurat cu o creștină. La care Bșut a zis ca Mordehai este un ticălos. Câțiva ani mai târziu, când Mordehai s-a reîntors la iudaism, după ce i-a murit nevasta, discipolii l-au întrebat din nou pe Bșut ce părere are despre Mordehai, la care Bșut a zis așa: “Mordehai este un și mai mare ticălos. Căci, după ce n-a mai avut răbdare să-l aștepte pe Mesia, zicând că Mesia a venit, acum îl așteaptă din nou, zicând că Mesia n-a venit nicicînd. Mai poate crede, oare, un asemenea om în Mesia?”

Demolatio in integrum

Pornind de la parabola lui Bșut, ne întrebăm și noi ca tot omul: când a crezut, de fapt, Teoctist în Biserică? Atunci când a consimțit la demolarea lăcașurilor de cult ortodoxe, sau acum (era în 1997 – n.m.), când susține, sus și tare, că restul de lăcașuri de cult, rămase în picioare care printr-o minune, inclusiv cele ale greco-catolicilor, aparțin, de drept, Bisericii Ortodoxe? Căci, pornind de aici, și până la ultima remiză în încontrarea dintre Dealul Mitropoliei și Cetatea Vaticanului, cerbicia lui Teoctist, de a nu da lăcașul din mână pentru Înaripatul de pe gard, denotă întâi de toate un funciar simțământ de gospodar. Simțind că I s-au împuținat amarnic bisericile (se întâmpla în anii 1990 – n.m.), Teoctist a întrezărit ca singură soluție posibilă pe aceea de nu împărți nimic cu confrații greco-catolici, în numele unității spirituale a Ortodoxiei. Și cu asta, basta. Adio Constituție, rămâi cu bine, ecumenism! Pa, dragoste frățească!

Muzica sferelor de influență

Probabil că Teoctist nu știe, sau se face că nu s-a dumirit nici până acum, care sunt riscurile unei atare atitudini, de a nu discerne între caracterul de instituție al Bisericii Ortodoxe și cel de unitate spirituală a Ortodoxiei, începând din Rusia și până în Serbia. Probabil că n-a auzit nici de fratele său ortodox pe nume Aleksandr Dughin, unul dintre cei mai redutabili politologi ruși, care susține într-una din cărțile sale, Bazele geopoliticii și viitorul geopolitic al Rusiei, publicată la Moscova în 1997, că România, unită cu Republica Moldova, ar urma să intre în sfera de influență rusă.

Dosarul 666

Cum anume să intre, Doamne iartă-ne de Ialta și păzește-ne pașii de Malta? Simplu de tot, zice Dughin. Pornind de la tipologia binară a civilizatiilor de tip continental și maritim, ar însemna că Rusia este reprezentanta civilizației continentale, pe când SUA, a civilizației maritime. Cele continentale sunt civilizații de tip militar, autoritar și ideocratic, iar cele maritime sunt ale comerțului și democrației. După Dughin, teritoriul românesc este parte componentă a civilizației “Euro-Asiatice”, sau de tip rusesc, iar cultura ortodoxă ar fi factorul principal care leagă direct regiunea locuită de români cu spațiul “Euro-Asiatic”. Unirea cu Roma a unei părți a ortodoxiei românești ar fi un mare câștig în plan geopolitic pentru Occident și o pierdere însemnată pentru ortodoxia moscovită. Știe oare unealta Teoctist pentru mâinile cui lucrează?

Argumentî i faktî

Dacă nu știe, ceea ce este greu de crezut, sau, mai degrabă, dacă nu-și mai aduce aminte de glorioșii ani 1950, tot confratele său de la Moscova, ortodoxul Dughin, îi întinde o mână prietenească, zicând răspicat Biserica Ortodoxă Română urmează o linie pro-moscovită. Cu alte cuvinte, în timpul sovietizării României, după 1944, regimul ateist-comunist de la București a sprijinit Biserica Ortodoxă împotriva confesiunii unite și a supus unor presiuni inimaginabile minoritatea greco-catolică, până ce a suprimat-o. Conform opiniilor lui Dughin, orice acțiuni îndreptate împotriva Bisericii Greco-Catolice, împotriva confesiunilor reformate și neoprotestante din România conduc, inevitabil, la integrarea deplină a spațiului românesc în zona de civilizație “Euro-Asiatică”, dominată de Rusia.

Vade retro, Sutana!

Absolut toate faptele și luările de poziție ale, în definitiv, prea-puțin fericitului Teoctist demonstrează că mutările Moscovei, pentru a-și îndeplini rolul de matrioșcă a civilizației “Euro-Asiatice”, decurg conform unui plan unic.
Exemplul nr. 1
Considerăm, așadar, că “Legea privind restituirea bunurilor de natură patrimonială Bisericii Române Unite cu Roma” este un abuz (…) Patriarhia Română roagă onorații parlamentari să se întrebe cu toată răspunderea pentru ce este nevoie, în România de astăzi, ca Biserica Catolică Orientală de rit bizantin (…) să aibă nevoie de reînființarea atâtor ordine călugărești catolice și greco-catolice, călugări și călugărițe de import, pentru că în țară nu există? (…) Promovarea unui astfel de proiect de lege, așa cum este conceput, va legifera, de asemenea, prozelitismul catolic oriental de rit bizantin, încălcarea și violentarea drepturilor omului pentru majoritatea credincioșilor ortodocși (…) Acestea sunt motive majore și reale pentru care Biserica Ortodoxă Română propune respingerea proiectului de lege (…) Semnat + Teoctist.

Secretar de stat pentru insulte

Exemplul nr. 2
Cu ocazia vizitei de lucru în Serbia, Teoctist s-a deplasat împreună cu patriarhul Pavle al sârbilor în Republica Srpska, spre a-i felicita personal pe fasciștii lui Radovan Karadjici pentru cum fac felul catolicilor și musulmanilor, croind drumul Moscovei spre Muntenegru.
Exemplul nr. 3
Secretariatul de Stat pentru Culte (SSC), condus de Gheorghe Anghelescu, este organul executiv al Cooperativei “Euro-Asiatice”, prin care ni se garantează că nu vom avea nicio șansă viabilă de a scăpa prea curând de influența rusească. Anghelescu s-a angajat la SSC în 1990, ca refrent IV, lansând zvonul că este nepotul parintelui Stăniloae. A absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu, la FF (fără frecvență). A susținut din capul locului campania Bisericii Ortodoxe împotriva Bisericii Greco-Catolice. Pleșu a zis despre el că este un “cretin care încearcă să facă legătura între geto-daci și Sfinții Părinți ai Bisericii Creștine”. Pe colegul său din cretinismul timpuriu, care gândește și scrie la fel, îl cheamă Pavel Coruț, fost ofițer de contrasionaj al DIA. În 1993, Anghelescu a devenit asistent universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității din Craiova, apoi lector. Își ia o căruță de burse de documentare în Austria și Franța, cu ajutorul Serviciului Relații Externe al Patriarhiei Române. Pe unde trece, încep durerile de cap ale diasporei. După luni și luni de burse și deplasări neacoperite în programul său de la SSC, i se desface contractul de muncă la 28.12.1996. Noua Putere (premier Victor Ciorbea, viitorul servitor al mafiei PSD-iste – n.m.) în consideră din start o victimă a vechii guvernări, promovându-l în funcția de Secretar de Stat.

Sfincterele moaște ale lui Groza

Abia acum, în plin avânt al guvernării Ciorbea (era anul 1997 – n.m.), plecat în turniruri pe la înaltele porți europene, Anghelescu își va pune în aplicare planurile pe care le-a pritocit de la bun început: a) la 25.03.1997 sugerează primăriilor, printr-o adresă remisă în teritoriu, să refuze sau să anuleze autorizațiile pentru construirea lăcașurilor de cult nerecunoscute de Legea neostalinistă nr. 218/10 aprilie 1995. Or, conform acestei legi, în România există 14 culte + 1 (14 au existat în perioada 1948 – 1989, iar cel de-al 15-lea este cultul greco-catolic). Restul, ca număr de cca. 300, reprezintă asociațiile religioase tolerate de biserica majoritară, în funcție de spiritul locului ( a se vedea cazul baptiștilor din Ruginoasa); b) ca o reacție la adoptarea Legii Boilă, Anghelescu a amenințat, pe parcursul unui interviu la BBC, că decretul din 1948, prin care a fost pulverizat cultul greco-catolic, mai poate fi pus în aplicare, dacă va fi nercesar.

Piciorul de plai al bizonului

Exemplul nr. 4
De Sfânta Sărbătoare a Învierii, arhimandritul Ioanichie Bălan, de la Mănăstirea Sihăstria, susținând că exprimă punctul de vedere al clerului Bisericii Ortodoxe Române, a emis următoarele panseuri: “Să dea Dumnezeu să nu intrăm în NATO”,”Noi să fim ortodocși. Noi trebuie să mergem să umblăm la sentimentul religios ortodox. Și rus, și ucrainean, și românesc.”, “Suntem creștini ortodocși conduși de neortodocși”, “Noi n-avem încredere în Occident! Occidentul este protestant, catolic. Sau nu-i nimic.”, “Nu ne trebuie raiul occidental!”, “Avem un rai frumos, al nostru, cu munți, cu oițe, cu oameni smeriți.”

Animalul Anatema

Ca ecologiști de bine ce suntem, ca ființe infuzate de un profund sentiment creștin, ne plac efectiv atât oițele, cât și munții, dar, nu știm cum se face, însă când îi auzim cum gândesc și pentru cine lucrează păstorii ăștia, care se mai pretind pe deasupra și paznici de suflete, simțim cum ne vine pur și simplu să slobozim o ditamai fiara din lesă și să-i zicem: Șo, pă ei! Că avem în ogradă un grifon năpraznic, pe nume Anatema, care stă să rupă lanțul, nemaisuportând atâta fățărnicie și îndobitocire. Atenție la Anatema, vă zic, ciobani slabi cu duhul ce sunteți, căci vine ziua, și acum a și venit, când nu va mai rămâne picior de lup în blană de oaie și nici camilafcă de matrioșcă, fie ea și ortodoxă, umplută cu ciobani de suflete.

Articol preluat din “Academia Cațavencu”, nr. 294/1997.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

4 Responses to “Biserica ortodoxă, sora mafiei PSD-iste si filiala Moscovei in Romania”

 1. Ce mai făceau prietenii ciumei roşii, ierarhii ortodocşi, prin anii 2000 (VIII) | A șaptea dimensiune says:

  august 26th, 2018 at 12:51

  […] Biserica ortodoxă, sora mafiei PSD-iste si filiala Moscovei in Romania […]

 2. Crestinismul ateu social si democrat din Romanica | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 11th, 2019 at 10:49

  […] Biserica ortodoxă, sora mafiei PSD-iste si filiala Moscovei in Romania […]

 3. Dupa 1989, Biserica Ortodoxa a trecut de la turnatorii la Securitatea comunista la slujit SRI-ul lui Magureanu | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 12th, 2019 at 14:40

  […] Biserica ortodoxă, sora mafiei PSD-iste si filiala Moscovei in Romania […]

 4. Biserica Ortodoxa, cea mai corupta si imorala institutie a plaiului mioritic | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 16th, 2019 at 21:59

  […] Biserica ortodoxă, sora mafiei PSD-iste si filiala Moscovei in Romania […]

Adauga un comentariu