Cum obținem o boot-are rapidă

duminică, septembrie 30, 2012 9:34
Posted in category IT

SolutoChiar dacă subiectul este dezvoltat și aici, poate merită să citim și o altă prezentare a soft-ului. Mai ales dacă soft-ul respectiv este prezentat, cu ceva umor, de către Dan Darie în Academia Cațavencu. Să boot-ați bine!

Cei mai calculatoriști dintre dumneavoastră au deja reflexul ăsta de ani buni: trezit, pornit PC, mers spălat pe dinți, făcut cafea, venit înapoi la computerul care vă așteaptă. Sau deschideți direct monitorul, pentru că un sistem bine întreținut merge luni în șir fără să aibă nevoie de un restart.
Din păcate, mai sunt și cazuri când Windows-ul pornește ca o Dacie cu roți pătrate și vă crește barba până termină de încărcat tot ce are nevoie. Chestie foarte neplăcută, mai ales dacă sunteți femeie. Există o soluție? Există!

Soluto este un pui de soft creat special să desțelenească secțiunea de boot a Windows-ului. E drept, același lucru îl puteți face și în lipsa lui, apăsând Start, Run, scriind msconfig și jucându-vă prin meniuri în voia cea bună. Din păcate, opțiunea oferită de Windows e săracă în informații și aveți toate șansele să opriți antivirusul sau să ologiți sistemul de operare prin ștergerea din listă a unui program esențial. Așa că mai bine revenim la oile noastre software.

Descărcați, instalați, restartați. Da, e necesar, pentru că soft-ul are nevoie să vadă sistemul de operare în acțiune: ce programe intră în Start-up, cât timp ia fiecare, cât de important e. Odată terminat procesul de boot, Soluto vă prezintă list pe trei categorii: verde (chestii eliminabile), portocaliu (aici decideți dumneavoastră) și gri (nu intrați). Fiecare aplicație vine cu zestrea de informații, cea mai importantă fiind timpul necesar pentru a fi încărcată. Analizați, faceți calculele, ștergeți ce credeți de cuviință. Toate aplicațiile exilate sunt mutate într-o nouă secțiune (aia albastră) și așteaptă cuminți un eventual gând modificator. Cred că ar trebui să adaug ceva: softulețul e băiat finuț și vă oferă două variante de eliminare din boot: ‘pause’ (opriți complet încărcarea automată și o lansați personal când aveți nevoie) sau ‘delay’ (va fi încărcată când computerul este deja ‘idle’).
Soluto e compatibil cu Windows XP/Vista/7 (32bit & 64bit) și cere un minim de XP SP2 cu 512 RAM. Ce mai stați? Doar nu se încarcă singur!

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

10 Responses to “Cum obținem o boot-are rapidă”

 1. Nistor says:

  septembrie 30th, 2012 at 14:54

  In sfarsit imi instalez si eu un program care chiar imi curata calculatorul de toate prostiile instalate anterior.

 2. Cum mai ciripim pe Twitter | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 10th, 2015 at 18:39

  […] Cum obținem o boot-are rapidă […]

 3. Cum prevenim dispariția unui folder | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 10th, 2015 at 18:45

  […] Cum obținem o boot-are rapidă […]

 4. neludana2000 says:

  ianuarie 18th, 2015 at 18:26

  Ehe,Soluto….da,si nu prea !!!                
    Eu anul trecut (octombrie 2014) am aflat de el ce face,l-am instalat,apoi ulterior l-am dezinstalat. De ce ???.                   
     Am instalat,am bifat verdele,am bifat din portocaliu ce am crezut de cuviinta, 
  restart,pornit,totul ok.             
      De fapt el boot-eaza tot cu acele programe bifate,( in background )dar nu le vedem. Vedem un ecram negru….Cum am aflat ???          
       Cuplati calculatorul la Tv. prin cablul HDMI, si boot-ati,uitati-va concomitent si la Pc. si la Tv. Mie boot-area mi-a scazut-o doar cu 4″.              
   

 5. Metode de a crea un stick USB bootabil (II) | A șaptea dimensiune says:

  august 22nd, 2015 at 9:56

  […] Cum obținem o boot-are rapidă […]

 6. Despre un manager de fișiere util | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 13th, 2015 at 16:36

  […] Cum obținem o boot-are rapidă […]

 7. Cum recuperăm fișierele deteriorate | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 15th, 2015 at 16:47

  […] Cum obținem o boot-are rapidă […]

 8. Defragmentare să fie, dar s-o știm și noi | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 16th, 2015 at 14:55

  […] Cum obținem o boot-are rapidă […]

 9. Cum adăugăm text unei poze | A șaptea dimensiune says:

  august 16th, 2016 at 10:47

  […] Cum obținem o boot-are rapidă […]

 10. Cum facem ordine prin semnele de carte | A șaptea dimensiune says:

  august 16th, 2016 at 12:23

  […] Cum obținem o boot-are rapidă […]

Adauga un comentariu