Google mai face un pas în domeniul AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială): proiectul Astra

duminică, iunie 16, 2024 8:05
Posted in category IT

Google: proiectul AstraLa Google I/O 2024, a fost prezentat proiectul Astra, la care se lucrează de zor. Despre ce este vorba? Proiectul Astra înseamnă, în esenţă, un asistent dotat cu inteligenţă artificială, care ne poate ajuta în efectuarea sarcinilor zilnice. Acesta foloseşte camera telefonului şi recunoaşterea vocii pentru a răspunde la întrebări.

Proiectul Astra va fi disponibil mai întâi pe smartphone-uri şi se va numi Gemini Live. În timp, vor fi dezvoltate şi alte variante ale aplicaţiei, adaptate pentru alte terminale.

Google Astra recunoaşte obiectele din jur, sunetele, chiar şi ce afişează un monitor. Demonstraţia capacităţilor de recunoaştere a fost impresionantă.

Google speră să lanseze prima variantă a proiectului Astra în acest an, 2024, şi, cu acest prilej, să ducă AI-ul la un nivel nemaiîntâlnit până acum.

Practic, aplicaţia folosită la Google I/O 2024 ca demonstraţie recunoaşte totul în jur, nu a ratat nimic din ce a fost întrebată, iar conversaţia a decurs în cel mai natural mod posibil.

Se pare că viitorul, pentru cei care vor trăi într-un asemenea viitor, depăşeşte chiar limitele imaginaţiei multora dintre noi. AI-ul (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială) e ca lava unui vulcan care, în tăcere, se pregăteşte să erupă. Până acum, se pare, au fost doar câteva semne ale erupţiei, dar adevărata erupţie nu s-a produs încă. Iar când se va produce, va mătura totul în calea ei.

Cei de o anumită vârstă, să ne împăcăm cu ideea că lumea veche, aşa cum o ştim noi, moare în fiecare zi câte puţin, făcând loc unei lumi noi faţă de care avem două variante: o acceptăm şi ne adaptăm, ne împotrivim şi atunci valul schimbării ne va mătura.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu