Google Next 2023: Google lansează Duet AI pentru a îmbunătăţi securitatea cibernetică

duminică, septembrie 3, 2023 19:37
Posted in category IT

Duet AI

La Google Next 2023, conferinţa anuală a gigantului IT ce a avut loc la Moscone Center din San Francisco, Google a anunţat lansarea Duet AI, instrument bazat pe intelugenţa artificială, destinat îmbunătăţirii securităţii cibernetice.

Ce este Duet AI?

Prezentat în Google Workspace și Google Cloud în mai, Duet Al este un „colaborator Always-on” care oferă asistență bazată pe inteligență artificială, inclusiv ajutor pentru scriere, foi de calcul, notiţe etc. În cloud, Duet AI se concentrează pe asistența pentru dezvoltarea codului, procesarea limbajului natural și dezvoltarea aplicațiilor de afaceri.

La Google Next 2023, compania a prezentat noile funcții legate de securitate pentru instrumentul AI.

Duet AI: Mandiant Threat Intelligence

Duet AI a fost integrat într-o serie de produse cheie de utilizare, iar unul dintre ele este Mandiant Threat Intelligence.

Mandiant Threat Intelligence este un serviciu care compilează date privind amenințările cibernetice, inclusiv tactics, techniques, and procedures (tacticile, tehnicile și procedurile), TTP, utilizate de infractorii cibernetici, inclusiv cei sponsorizați de state din întreaga lume. Rezumatele generate automat pot oferi echipelor de securitate date rapide despre infractorii cibernetici și tehnicile acestora, care pot ajuta apărătorii să ia decizii informate pentru a-și securiza rețelele. Duet AI va accelera aceste funcții și va facilita integrarea informațiilor despre amenințări în fluxurile de lucru SOC existente.

Duet Al din Mandiant Threat Intelligence este disponibil acum în previzualizare și va fi disponibil în general anul acesta.

Duet Al în Chronicle Security Operations

Duet Al poate fi găsit acum în Chronicle Security Operations, răspunsul Google la un Security Operations Center (SOC) – Centru de operațiuni de securitate – pentru afacerile moderne.

Sistemul de inteligență artificială se va concentra pe eficientizarea unor practici de detectare și securitate a amenințărilor, prin furnizarea de rezumate generate automat pe baza amenințărilor importante și a datelor contextuale, precum și pe furnizarea de recomandări de răspuns.

O caracteristică deosebit de interesantă a noii integrări generative Duet AI este modul în care este utilizată procesarea limbajului natural. Potrivit Google, Duet AI va îmbunătăți căutarea în limbaj natural a Chronicle, permițând responsabililor cu securitatea cibernetică să introducă întrebări, dintre care Chronicle va genera interogări din declarațiile lor și „prezenta o sintaxă complet mapată pentru căutare și va face posibilă rafinarea și iterarea rapidă a rezultatelor”.

Duet Al din Chronicle Security Operations este acum disponibil în previzualizare și este de așteptat să devină disponibil în general anul acesta.

Duet Al în Security Command Center

Duet Al este, de asemenea, integrat în Security Command Center al Google Cloud, o soluție încorporată de securitate și management al riscurilor pentru clienții Google Cloud. Soluția de securitate poate fi folosită pentru a descoperi configurațiile greșite – o problemă comună care permite accesul neautorizat și provoacă încălcări ale confidenţialităţii datelor -, detectarea amenințărilor și protecția pentru Google Compute Engine, Google Kubernetes Engine, BigQuery, CloudSQL și multe altele, alături de funcțiile de simulare a căii de atac.

Duet AI va fi folosit pentru analiza „aproape instantanee” a problemelor de securitate și a potențialelor căi de atac. Google spune că introducerea inteligenței artificiale în Security Command Center va reduce munca asociată cu analiza amenințărilor, rezumatele permițând responsabililor cu securitatea cibernetică să se concentreze pe remediere și să prevină ca „descoperirile critice” să fie trecute cu vederea.

Mandiant Hunt for Chronicle

În plus, Google a introdus Duet Al în Mandiant Hunt for Chronicle Security Operations, care este acum disponibil în previzualizare.

Google a finalizat achiziția Mandiant, o firmă de top în domeniul informațiilor despre amenințări și criminalistică cibernetică, în 2022. De atunci, capacitățile lui Mandiant au fost îmbinate cu tehnologiile Google, iar includerea DuetAI în Mandiant Hunt este cea mai recentă îmbunătățire.

Potrivit Google, Mandiant Hunt, serviciul gestionat de vânătoare de amenințări, „integrează inteligența și expertiza Mandiant cu tehnologia Google Cloud pentru a căuta în mod proactiv atacurile nedetectate”. Introducerea inteligenței artificiale poate ajuta responsabilii cu securitatea cibernetică să detecteze mai multe amenințări la adresa organizațiilor lor, inclusiv metode noi de atac, prin detectarea tiparelor de comportament rău intenționat și prin combinarea datelor de securitate mai vechi și a telemetriei noi.

Google afirmă:

Mandiant Hunt for Chronicle oferă urmărirea continuă a amenințărilor de către experții Mandiant cu privire la datele Chronicle pentru a expune activitatea atacatorilor și pentru a ajuta la reducerea impactului asupra afacerii. Acesta integrează cele mai recente informații despre comportamentul atacatorului de la experții de primă linie ai Mandiant cu capacitatea puternică a Chronicle Security Operations de a analiza și căuta rapid datele importante. Mandiant Hunt for Chronicle poate ajuta organizațiile să reducă decalajul de competențe și să obțină sprijin la nivel de elită fără sarcini de angajare, instrumentare și formare.”

Ce este Google Next?

Google Next este conferința anuală a gigantului IT. Anul acesta, conferința de trei zile a inclus sesiuni principale despre tehnologia cloud, DevOps, inteligență artificială, învățarea automată și multe altele. În 2023, printre vorbitori s-au numărat Sundar Pichai, CEO Google și Alphabet, Thomas Kurian, CEO Google Cloud și Adaire Fox-Martin, președinte Google Cloud și Google Cloud Go-to-Market.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu