In 2012, banii pentru protocolul lui Crin Antonescu erau obtinuti prin santaj

vineri, martie 18, 2016 20:39
Posted in category PeNaLii

Crin AntonescuUSL (Uniunea Sovietico-Liberală) a aplicat metode mafiote, în 2012, pentru a-și finanța cheltuielile electorale

Omul de afaceri clujean Ioan Bene, patron al unor firme de construcții, a fost audiat, la Tribunalul Cluj, în dosarul de corupție care se referă la fostul președinte al Consiliului Județean Cluj.

În depoziția sa, Ioan Bene a făcut unele dezvăluiri care conțin nume importante din politica românească. După alegerile locale din vara anului 2012, susține Bene, Horea Uioreanu, proaspăt ales președinte al Consiliului Județean Cluj, l-a abordat și i-a spus direct că are ceva „restanțe financiare de 50.000 de euro din campania electorală”. „Am înțeles imediat mesajul. Eram prins în capcană. Aveam o singură soluție, să îi fac flagrant, dar nu sunt genul, și atunci am acceptat să plătesc, deși am acceptat cu greu acest lucru”, a spus omul de afaceri, care este judecat la rândul lui pentru dare de mită.

Primă tranșă s-ar fi plătit în luna octombrie 2012, în valoare de 100.000 de lei. „Când avea nevoie de bani era foarte insistent și mă tot suna. Apoi, în 2013 i-am mai dat 40.000 de lei și 20.000 de euro. Erau bani din banii mei personali”.

Liberalul Horea Uioreanu șantaja oamenii de afaceri pentru a obține bani din care să plătească avocații fiului său, odrasla fiind acuzată de trafic de droguri (din prea mult bine mai facea și trafic de droguri)

Bene a mai declarat că o singură dată i-a dat banii direct lui Uioreanu, în anul 2013, iar restul sumelor ar fi fost plătite prin intermediarul Răzvan Pop, finul fostului președinte. „M-a chemat în aeroport și mi-a cerut 10.000 de lei ca să poată plăti avocații fiului lui. După ce i-am dat banii, s-a urcat în avion și a plecat la București”, a declarat Bene. Alexandru Uioreanu, fiul lui Horea Uioreanu, a fost judecat într-un proces de trafic de droguri de mare risc, fiind condamnat la închisoare cu suspendare, după ce a fost arestat mai multe luni.

Prezența lui Căcărau la Cluj trebuia finanțată de oamenii de afaceri, doar asa-i în Republica Bananieră Crin Antonescu – Viorel Ponta

Ioan Bene a mai povestit un episod de la finalul anului 2013, în preajma inaugurării noii piste de aterizare/decolare de la Aeroportul din Cluj Napoca, pe care firma lui a construit-o. „Spunea că are obligații pentru că va veni Crin Antonescu și toată trupa și mai avea nevoie de bani pentru protocoale. Cu această ocazie i-am mai dat 20.000 de lei”, a spus Bene. La inaugurarea pistei au participat Crin Antonescu, Liviu Dragnea și ministrul Transporturilor de atunci, Ramona Mănescu. Acesta a primit onorul de la garda de onoare și a fost prezent la momentul tăierii panglicii. Având voie să pună întrebări, fostul președinte al CJ Cluj, liberalul Horea Uioreanu, nu a negat nimic din aceste declarații. Rezumându-se să prezinte anumite date tehnice legate de pista aeroportului, Uioreanu nu a scos un cuvânt legat de faptul că ar fi primit mită de la Bene.

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

3 Responses to “In 2012, banii pentru protocolul lui Crin Antonescu erau obtinuti prin santaj”

 1. PNL, primul partid din Romania | A șaptea dimensiune says:

  iunie 10th, 2016 at 16:30

  […] In 2012, banii pentru protocolul lui Crin Antonescu erau obtinuti prin santaj […]

 2. In Romania, mafia face legea si legile | A șaptea dimensiune says:

  iulie 5th, 2016 at 14:30

  […] In 2012, banii pentru protocolul lui Crin Antonescu erau obtinuti prin santaj […]

 3. Chiulangiul Crin Antonescu nu se omora cu munca nici atunci când era minstrul Tineretului şi Sportului | A șaptea dimensiune says:

  mai 7th, 2019 at 21:13

  […] In 2012, banii pentru protocolul lui Crin Antonescu erau obtinuti prin santaj […]

Adauga un comentariu