Justiţia bananieră din România europeană

vineri, august 12, 2011 12:09
Posted in category Justitie

JustitieJudecătorii şi procurorii din România formează o castă separată de restul muritorilor. Au pensii de sute de milioane de lei vechi, nu răspund în nici un fel pentru greşelile comise etc. De exemplu, dacă un şofer greşeşte, plăteşte, dacă un profesor greşeşte (loveşte un copil), plăteşte, dacă un poliţist greşeşte, plăteşte, dacă un medic greşeşte, plăteşte, dar judecătorii nu plătesc nici într-un fel dacă au dosare nesoluţionate sau dau hotărâri greşite. Cum să fie bani pentru plata salariilor medicilor, profesorilor, functionarilor publici în general, atunci când România plăteşte anual milioane de euro pentru hotărâri judecătoreşti greşite (cereţi-le banii celor care au greşit, nu luaţi banii din taxe şi impozite) sau atunci când mafioţilor care au devalizat avuţia naţională nu li se clinteşte un fir de păr, datorită aceloraşi judecători şi procurori de c…at.

Justiţia de rahat este cea mai mare problemă a României acestor ani. Fără justiţie nu există dreptate socială, siguranţă, prosperitate, până la urmă. Cum să rămână oamenii de valoare în acaestă ţară atunci când constată că între muncă şi hoţie nu este nici o deosebire, ba chiar hoţii sunt cei care o duc bine. Evazioniştii, de exemplu, cei care în China ar fi executaţi după un proces sumar, au averi imense, iar un tânăr absolvent de facultate un salariu de mizerie. Aceasta şi din cauza unei justiţii corupte, care interpretează legile în funcţie de şpăgi, nu de binele public. Judecătorii corupţi sunt mai periculoşi pentru o societate decât cel mai periculor infractor. Ei sunt un cancer pentru o ţară, de aceea trebuie stârpiţi fără milă. Mai jos este un material preluat din ‘Academia Caţavencu’ (2009) în care putem vedea, a mia oară, ce justiţie de rahat avea şi are România.

Mercurial de șpagă pentru magistrați în dosare imobiliare

Un cetățean pe nume Victor Vasile a primit o moștenire. Pînă aici, nimic spectaculos. Un teren în Cheia, în Prahova – mmm, apar urme de spectaculos. Pe terenul lui, domnul Vasile a descoperit niște case. Casele altora. Show! Apoi, a aflat că terenul lui era, deja, terenul altora! Spectacol, artificii! Era al unor indivizi făcuți proprietari peste noapte, ilegal, de către o rețea de funcționari, notari și judecători. Urmează un gest inconștient, moartea spectacolului: Victor Vasile s-a adresat Justiției, să-i redea terenul. După cinci ani de anchete și procese, banal: nu și-a recuperat terenul. Judecătorii și procurorii de caz sînt următorii:

Traian Voinea – este unul dintre judecătorii de la Vălenii de Munte care, prin sentință judecătorească cu valoare de titlu de proprietate, a dat altui cetățean o parte din terenul lui Victor Vasile. Fără nici un stimulent, desigur. Nu ca în alte cazuri, cînd Voinea a aranjat procese pentru o mie de dolari, două camioane cu lemne și un vițel (conform datelor dintr-un dosar al DNA).

Vasile Mălăescu – judecător tot la Vălenii de Munte, a împroprietărit și el pe cineva, din terenul lui Victor Vasile. Ulterior, în 2007, a fost exclus din magistratură după ce a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare pentru primire de foloase necuvenite. Mălăescu fusese prins în timp ce un pensionar îi dădea 80 de lei pentru a redacta mai repede o sentință.

Lidia Bărbulescu – completul de nouă judecători de la Înalta Curte, avînd-o ca președinte de ședință pe L.B., a respins plîngerea petentului Victor Vasile. Însă, cînd a venit vremea să-și motiveze decizia, eminențele lor cenușii au făcut vorbire despre ALTÄ‚ cauză, a ALTUI cetățean. Acestă gafă monumentală este demnă de noul președinte al Instanței Supreme, tocmai desemnat de Consiliul Suprem al Magistraturii în persoana Lidiei Bărbulescu.

Zenovia Popescu – alt judecător din completul de nouă al Înaltei Curți care a judecat și respins o altă plîngere formulată de Victor Vasile, tot împotriva Parchetului General. Dintr-o mare coincidență, în 2006, adică după ce respinsese plîngerea unui om care-și pierduse terenul din satul Cheia (Prahova), Zenovia Popescu s-a îmbogățit cu o casă de vacanță în satul Cheia (Prahova).

Gheorghe Drăghici – fost șef în Parchetul General; a decis să nu înregistreze plîngerea lui Victor Vasile ca dosar penal. Zis și „procurorul catastrofă“, acesta s-a făcut cunoscut pentru NUP-uri și SUP-uri date pe nume grele ca SIDEX, Culiță Tărîță, Miron Mitrea. Monica Macovei, pe cînd era ministru de Justiție, a cerut revocarea din funcție a lui Drăghici. Pentru că dosarele privind faptele de corupție ale demnitarilor zăceau nesoluționate.

Alexandru Codescu – ca procuror-șef al Parchetului de pe lîngă Curtea de Apel Ploiești (pensionat în 2006), și-a scos basma curată nevasta, cercetată în dosarul fraudelor imobiliare de la Cheia.

Georgeta Buliga – subordonata lui Codescu, artizana NUP-ului generalizat pentru șmenarii imobiliari. Aceasta a fost cercetată de DNA (începînd cu 2004) pentru primirea de foloase necuvenite și pentru șantaj la adresa unor oameni de afaceri, cărora le pretindea sume între 25.000 și 30.000 USD.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “Justiţia bananieră din România europeană”

  1. Republica România sau Teritoriul Fărădelegii | A șaptea dimensiune says:

    iunie 26th, 2016 at 20:52

    […] Justiţia bananieră din România europeană […]

Adauga un comentariu