Presa pe vremea holerei, pardon, a PSD-ului (VI)

duminică, octombrie 24, 2021 12:35

PSD = ciuma rosie = cancerul RomanieiUna dintre marile crime ale mafiotului PSD-ist Adrian Năstase a fost instaurarea unei adevărate dictaturi a PSD = ciuma roşie = mafia, în perioada 2001-2004. În acest sistem ticălos şi ticăloşit, ziariştii erau ucişi, bătuţi, târâţi prin tribunale, intimidaţi sau cumpăraţi. Partidul-stat PSD din acea perioadă nu-şi putea permite să-i fie deranjaţi baronii locali, de la drogatul Radu Mazăre (actual puşcăriaş), în Constanţa, până la Viorel Hrebenciuc (şi ăsta astăzi la puşcărie), în Bacău, de către o presă liberă.

Deşi nu existau pe atunci Antena 3 (a apărut în 2005) sau România TV (a apărut în 2011), baronimea PSD-istă a avut grijă ca, odată cu acapararea avuţiei naţionale prin furt şi jaf, să acapareze şi presa din România. Câteva exemple în acest sens în materialul de mai jos, preluat din “Academia Caţavencu” (nr. 663/2004).

La televiziunile pe care le controlează, Radu Mazăre apare în prim-clan

La nivelul rafinatei noastre clase politice circulă această imagine: ziaristul este un soi de unealtă de doi lei, pe care e bine să o ai în dotare ca să prosteşti lumea cu dânsa.

Braşov. Vorbim despre un oraş civilizat, cu amintiri despre nemţi, nu? Ne aşteptăm (în 2004 – n.m.), aşadar, la o presă echilibrată. Au fost monitorizate MIX TV – un post privat de televiziune; în urbe se ştie că este al liberalului Aristotel Căncescu, chiar dacă în acte la CAN apar diverse alte nume – şi Antena Braşovului, postul public local de radio. Public, adică al nostru, al tuturor celor din Consiliul de Conducere al SRR (Societatea Română de Radio – n.m.), mai exact al lui Dragoş Şeuleanu (omul PSD = ciuma roşie aflat la conducerea radioului public în acea perioadă – n.m.) şi al naşilor lui din PSD.

În afară de liderul local al PSD, în ştirile difuzate de Antena Braşovului nu a mai încăput niciun alt lider al vreunui partid. Raportul dintre apariţiile membrilor partidelor a fost de 12:7 în favoarea PSD, când ar fi trebuit să fie proporţii egale. Iar dintre puţinele apariţii ale opoziţiei, mai mult de jumătate sunt negative.

Constanţa. Aici baronul local – primarul, omul de afaceri, omul de presă, liderul de partid – Radu Mazăre controlează sever tot ceea ce trebuie să vadă cetăţeanul. Am urmărit ştirile a două posturi TV locale: Neptun TV şi MTC TV. Primul este un post privat, la vedere fiind orice al nume, numai al lui Mazăre nu, cel de-al doilea este în subordinea Ministerului Transporturilor şi a fost traversat acum câţiva ani de vreo 6 milioane de dolari, marca Miron Mitrea (un alt baron PSD-ist – n.m.). La ştirile difuzate de cele două posturi în ultimele zile de campanie (electorală din 2004 – n.m.), constănţenii au avut prilejul să afle tot ceea ce le era necesar pentru a alege corect: l-au văzut exclusiv pe Radu Mazăre. Şi nu oricum, ci la un sfert din toate ştirile, respectiv pentru localnicii dependenţi de cele două posturi, ştirile politice au însemnat în perioada campaniei exclusiv faptele miraculoase realizate de Radu Mazăre.

Iar când spunem miracole, chiar aşa e, pentru că ziaristul nici n-a mai avut timp de vreo ştire normală, neutră; iar de alea nasoale, poţi să uiţi cu totul. Dacă nu e (nu era în 2004 – n.m.) Mazăre personal pe post, ci membri de partide, aici, gata, e democraţie full: la peste 100 de apariţii pesediste, scapă vreo 27 de alte partide, binişor rostogolite prin activităţi de rahat.

Ca să n-o lungim, la Constanţa, gruparea Mazăre a instaurat dictatura informaţională pe care au învăţat-o de la Ceauşescu. O dictatură fără culoare de partid, PSD-ul fiind doar o etichetă de conjunctură, fapt care a scăpat ca un porumbel, chiar pe postul lor de televiziune.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu