2009, an de criză: funcţionar public desemnat de PSD cu salariu anual de 9,3 miliarde lei vechi

miercuri, august 31, 2011 10:52

PSD, ciuma rosieBugetarii, printre care se află şi subsemnatul, îşi amintesc de anul 2009, ca fiind primul an în care salariile au început să fie diminuate. Tot în 2009, tovarăşii pesedişti erau la guvernare şi nu pareau afectaţi de incompetenţa pedeliştilor. Povestea de mai jos, preluată din ‘Academia Caţavencu’, face refererire la cum se cheltuia banul public într-o instituţie subordonată Parlamentului (pe când reducerea numărului de parlahoţi?), într-un an de criză.

Pentru cei care lecturează numai primele rânduri, o informaţie utilă: atunci când aţi fi tentaţi să puneţi ştampila pe sigla USL (Uniunea Sovietico-Liberală) de pe buletinul de vot, e bine să vă amintiţi că persoana desemnată de PSD pentru funcţia de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a avut salariu anual de 930.000 RON (9 miliarde 300 de milioane lei vechi), cam cât 30 de medici sau 40 de profesori cu cele mai mari salarii din domeniile respective (la nivelul de salarizare din 2009).

Aşa ‘luptau’ pesediştii împotriva crizei, aşa au făcut mereu în ultimii 22 de ani, s-au îmbogăţit beneficiind de ignoranţa unei gloate analfabete, pe care au prostit-o cu citate sociale. A crede că fără muncă şi fără investiţii străine majore (nu fosţii comunişti, indiferent cum s-au numit, au alungat investitorii străini serioşi prin mineriade şi corupţie?!) în România se va trăi mai bine este vânare de iluzii.

Tot din acest material se poate afla cum nu funcţionează instituţiile statului, iar pe parlahoţi îi doare-n bască de acest lucru. Ei au alte preocupări, cum ar fi să-i numere cuvintele preşedintelui României la postul de rahat Realitatea TV. Doar într-o republică bananieră instituţiile sunt de decor, iar legea este făcută de grupul ‘Grivco’.

Şi tot la acest post de tembeliziune, Realitatea TV, vedem mereu comparaţii între Ceausescu şi actualul preşedinte. Ce uită invitaţii ‘maro’ ai lui Striblea este un adevăr elementar: în timpul dictaturii comuniste, Corina Drăgotescu ar fi fost săltată de Securitate numai dacă ar fi folosit un singur adjectiv nepotrivit la adresa lui Ceaşcă, în timpul unei partide de sex, din multele zoaie cu care este împroşcat zilnic Băsescu.

Dar haideţi să vedem cum se câştigă peste 9 miliarde, într-un an, la umbra celor trei trandafiri. Bugetari, ar trebui să mergem la sediul PSD să cerem banii!

Asiguratori care ne trag cu siguranță țeapă

(…) Teoretic, de fiecare dată cînd vă dați seama că ați fost țepuit de un asigurator, puteți să vă adresați Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), instituție arondată Parlamentului, care e un fel de OPC pentru consumatorii de asigurări. Practic, adresîndu-vă CSA, nu obțineți nimic, decît că vă mai convingeți o dată că ați luat țeapă. Vin imediat cu un exemplu. Pînă atunci, trebuie să vă spun că nici nu e de mirare că CSA nu vă ajută cu nimic, deși e obligată s-o facă. La rîndul ei, CSA este tot o mașinărie de tocat aiurea banii, deci nu-i displace stilul. Anul acesta a avut de risipit peste 8.200.000 de euro, pe produse de maximă necesitate. Cum ar fi: autoturisme de 140.000 de euro, echipamente și servicii informatice de 1.000.000 de euro, programe antivirus de 150.000 de euro, ciocolată și produse zaharoase de 4.300 de euro, băuturi diverse de 8.600 de euro, telefoane mobile de 9.450 de euro, obiecte decorative de 10.000 de euro, cafea și ceai de 2.700 de euro, fructe de 2.700 de euro, televizoare de 7.000 de euro, odorizante de 1.700 de euro, hîrtie igienică de 2.162 de euro, produse de protocol de 5.800 de euro etc. Marfă de toate categoriile, din plin, de zici că CSA e magazin, nu o instituție de stat. Numai pentru cabinetul președintei CSA, Angela Toncescu, s-au cheltuit lunar peste 1.200 RON, ca să se cumpere fructe. În referatul făcut la cabinetul Tonceascăi se spune că „este necesară crearea unui ambient adecvat întîlnirilor de lucru“ și de aceea se propune cumpărarea acestor fructe.

Salarii de primă mînă și piese auto de a doua

Dar să vedem cam pentru ce tip de muncă s-au făcut cheltuielile și s-au dat salariile astea Angelei Toncescu și instituției pe care o conduce. Aici este și primul exemplu de țeapă dată de un asigurator și girată chiar de CSA, instituție a Parlamentului României: e vorba de o reparație pe asigurare RCA. Ești în trafic și te tamponează un bezmetic. Legea spune că ai dreptul să-ți repari mașina pe spezele poliței de asigurare RCA a vinovatului. Te duci frumos la service cu polița bezmeticului și aștepți să-ți iei mașina după cîteva zile în stare bună. Nu fi, însă, prea sigur. Dacă polița era eliberată, de pildă, de Carpatica Asig. SA, poți avea surprize. E posibil ca asiguratorul, cu de la sine putere, să recomande repararea mașinii tale cu piese second hand. De această situație a fost înștiințată și CSA, care a luat imediat măsura legală de a ridica din umeri, din umerii șefei Angela Toncescu. Rezumînd: fără vina ta ai făcut accident și, fără să știi, pleci din service cu o mașină-pericol public. Cu acceptul CSA, deci cu acceptul Parlamentului.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

7 Responses to “2009, an de criză: funcţionar public desemnat de PSD cu salariu anual de 9,3 miliarde lei vechi”

  1. Catalin Voicu, exponentul mafiei PSD-iste, omul criminalului Ilici „KGB” Iliescu | A șaptea dimensiune says:

    ianuarie 9th, 2016 at 11:02

    […] Structurile Parlamentului României sug la greu din banul public […]

  2. Al treilea Reich bolşevic | A șaptea dimensiune says:

    ianuarie 9th, 2016 at 13:33

    […] Structurile Parlamentului României sug la greu din banul public […]

  3. Cum au scos pesediştii valize cu bani din România | A șaptea dimensiune says:

    martie 19th, 2016 at 18:04

    […] Structurile Parlamentului României sug la greu din banul public […]

  4. Cum să ieşi viu dintr-un spital din România | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 2nd, 2016 at 16:17

    […] 2009, an de criza: functionar public desemnat de PSD cu salariu anual de 9,3 miliarde lei vechi […]

  5. Cei mai bogaţi oameni ai Terrei în 2012 | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 2nd, 2016 at 16:40

    […] 2009, an de criza: functionar public desemnat de PSD cu salariu anual de 9,3 miliarde lei vechi […]

  6. Cum manipulau pesediştii opinia publică folosind TVR-ul | A șaptea dimensiune says:

    mai 9th, 2016 at 22:02

    […] Structurile Parlamentului României sug la greu din banul public […]

  7. Cum făceau pesediştii poliţie politică în România | A șaptea dimensiune says:

    iunie 30th, 2016 at 19:00

    […] Structurile Parlamentului României sug la greu din banul public […]

Adauga un comentariu