TeamViewer are peste 100 de milioane de utilizatori

marți, noiembrie 15, 2011 21:35
Posted in category IT

TeamViewerPentru cei care nu ştiu TeamViewer oferă posibilitatea de a controla de la distanţă un PC, ca şi cum am fi în faţa lui. Este o aplicaţie gratuită pentru utilizatorii particulari, oferind facilităţi dintre cele mai diverse. Iată câteva găsite pe site-ul oficial (vezi link-ul de mai sus).

  • Cu TeamViewer, puteţi să controlaţi de la distanţă orice PC, de oriunde, pe Internet. Nu este necesară instalarea softului pe partea clientului, este suficient dacă clientul execută aplicaţia şi deja vă puteţi conecta.
  • Obţineţi uşor acces direct 24 de ore din 24 la computere şi servere nesupravegheate. Cel mai important lucru: nu există costuri suplimentare pentru instalarea permanentă pe computerul clientului dumneavoastră, pe computerul din biroul dumneavoastră sau cel de acasă.
  • TeamViewer este dotat cu un sistem de transfer de fişiere integrat care vă permite să copiaţi fişiere şi foldere la şi de la un partener la distanţă – bineînţeles şi acest sistem funcţionează prin firewall.
  • Cu TeamViewer puteţi stabili conexiuni instante la orice computer pe Internet, trecând chiar şi de firewall – prima dumneavoastră sesiune poate începe în mai puţin de un minut.
  • Principalele impedimente în utilizarea unui software de control la distanţă sunt firewall şi porturile blocate, precum şi distribuirea NAT pentru adresele locale IP. Utilizând TeamViewer, nu trebuie să vă mai gândiţi la firewall: TeamViewer va găsi o cale spre partenerul dumneavoastră.
  • Sunteţi în călătorie şi trebuie să controlaţi un computer la distanţă? De ce nu utilizaţi TeamViewer Web Connector? Soluţia bazată în esenţă pe html şi flash poate fi utilizată de la aproape orice browser şi sistem de operare.
  • Indiferent că aveţi o conexiune LAN sau prin modem, TeamViewer optimizează calitatea afişării şi viteza de conectare în funcţie de conexiunea dumneavoastră în reţea.
  • TeamViewer utilizează o tehnică de criptare completă bazată pe private/public Key Exchange şi AES (256 Bit) Session Encoding. Această tehnologie este bazată pe aceleaşi standarde precum https/SSL şi este considerată complet sigură după standardele actuale. Key Exchange-ul garantează de asemenea o protecţie deplină a datelor între clienţi. Aceasta înseamnă că nici serverele noastre de distribuire nu vor putea să citească fluxul de date.
  • Pe lângă PartnerID, TeamViewer generează o parolă de sesiune care se schimbă la fiecare pornire a software-ului pentru a asigura o securitate suplimentară împotriva accesului neautorizat la un sistem la distanţă.
    Funcţii importante de securitate precum transferul de fişiere necesită o confirmare manuală, suplimentară a partenerului la distanţă.
  • De asemenea, nu este posibil să controlaţi invizibil un computer. Din motive privind protecţia datelor, utilizatorul computerului la distanţă trebuie să poată detecta când cineva îi accesează computerul.

Iată şi câteva aprecieri ale lui Daniel Goace, publicate în ‘Academia Caţavencu’, în urmă cu aproape doi ani (ianuarie 2010) despre TeamViewer.

TeamViewer e o aplicaţie creată – aşa cum îi spune şi numele – pentru a înlesni munca într-o echipă care lucrează la acealşi proiect, pe mai multe computere, sub supravegherea unui profesor. Sau, mă rog, a unuia care se pricepe mai bine la domeniul respectiv. Dacă băieţii de la departamentele de IT ar trebui să ridice o statuie, pe soclul acesteia ar trebui să fie menţionat şi numele TeamViewer. Are ceva calculatorul, ce faci? Suni la IT. Să se deplaseze ăla două etaje, să-ţi rezolve problema? Aş! ‘Bagă-mi şi mie un TeamViewer!’, auzi răspunsul invariabil. Asta presupune ca tu să intri pe site să descarci ultima versiune. Apoi ai două opţiuni: fie să instalezi, fie pur şi simplu să-l rulezi cu Run. De regulă, prin firme sunt restricţii la instalare, aşa că se recomandă rularea directă. Se generează automat un ID şi o parolă, parametri pe care tu, cel asistat, le vei da (prin e-mail, Messenger etc.) asistentului. De-acum, treaba e simplă: tu iei mâna de pe mouse şi vezi cum acesta începe să se mişte pe ecran şi să-ţi rezolve problema remote. Dacă ţi se pare ceva suspect, de exemplu faptul că tipul o ia razna şi începe să-ţi cotrobăie, chipurile din întâmplare, prin folderele cu filme porno, e de ajuns să pui mâna înapoi pe mouse, asupra căruia tu ai prioritate la control. Sau să te duci în system tray şi să închizi unilateral sesiunea de TeamViewer. Evident, pe sensul celălalt, tu poţi fi cel care asistă remote pe cineva, introducând ID-ul şi parola obţinută de la el în Create Session.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

6 Responses to “TeamViewer are peste 100 de milioane de utilizatori”

  1. Dan says:

    noiembrie 20th, 2011 at 5:44

    Eu sunt unul dintre cei peste 100 de milioane … :)

  2. Metode gratuite de a crea şi edita fişiere PDF | A șaptea dimensiune says:

    ianuarie 1st, 2015 at 22:01

    […] TeamViewer are peste 100 de milioane de utilizatori […]

  3. Ce este pnyxe | A șaptea dimensiune says:

    august 29th, 2015 at 15:00

    […] TeamViewer are peste 100 de milioane de utilizatori […]

  4. Să facem cunoştinţă cu Movavi Video Converter | A șaptea dimensiune says:

    august 29th, 2015 at 15:06

    […] TeamViewer are peste 100 de milioane de utilizatori […]

  5. Cum transformăm imaginile în text | A șaptea dimensiune says:

    august 30th, 2015 at 15:42

    […] TeamViewer are peste 100 de milioane de utilizatori […]

  6. Metode de a crea un stick USB bootabil | A șaptea dimensiune says:

    august 31st, 2015 at 7:52

    […] TeamViewer are peste 100 de milioane de utilizatori […]

Adauga un comentariu