A şaptea dimensiune pe Facebook (CDXLIX)

miercuri, ianuarie 5, 2022 7:59
Posted in category Mass-media

Avion spital Germania
29 martie 2020

Germania a fosta rasă de aliaţia în al doilea război mondial. Germania în 1945 era o ruină.

Germania după al doilea război mondial a trebuit să plătească despăgubiri de război. În acelaşi timp, cancelarul Germaniei, imediat după 1945, a renunţat la jumătate de salariu, le-a cerut nemţilor să muncească 10 ore pe zi, uneori şi duminica, pentru a-şi reconstrui ţara.

În 30 de ani, adică în 1975, Germania Federală, capitalistă, a ajuns a treia forţă economică a lumii, după Statele Unite ale Americii (SUA) şi Japonia.

Românica în 1989 nu era o ruină, ci moştenise din comunism, dincolo de multe lucruri rele, niscaiva fabrici şi uzine, plus zero datorii externe.

Românica a redus săptămâna de lucru, după 1989, a scos la pensie un segment al populaţiei la 40-45 de ani, a acordat pensii speciale, a acordat ajutoare sociale cu nemiluita, a protejat hoţii şi corupţii de bratul legii, prin modificarea legilor justiţiei şi/sau nefuncţionarea, din cauza corupţiei, autorităţilor statului, a menţinut un număr imens de parlamentari etc.

În 30 de ani, România n-a construit mai nimic, ba mai mult a distrus şi ce a moştenit bun din comunism.

Şi cu toate acestea mai există 3-4 milioane de imbecili (poate astăzi sunt mai puţini) care apreciază ceea ce au făcut mafioţii din PSD, aceştia fiind cel mai mult la guvernare după 1989.

„Germania a preluat mai mulţi pacienţi cu Covid-19, aflaţi în stare destul de gravă, din ţările vecine, pentru a-i trata în spitalele sale. Şase pacienţi din Bergamo, Italia, au fost transportaţi pe calea aerului sâmbătă dimineaţa. Pentru aceste operaţiuni Germania foloseşte un Airbus A310 MedEvac, o adevarată secţie de terapie intensivă cu aripi. Avionul aparţine Forţelor Aeriene Germane.”

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu