Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XXIII)

luni, mai 29, 2017 15:48
Posted in category Mass-media

Stiri

  • Vom avea Internet cu VITEZA luminii mai devreme decât ne aşteptam
    Cablurile din fibră optică sunt făcute, în general, din sticlă şi plastic, materiale care încetinesc transmiterea luminii. Cercetătorii de la Universitatea din Southampton din Marea Britanie au creat un nou tip de cabluri din fibră optică umplute cu aer care cresc viteza cu 1.000 de ori peste nivelul cablurilor actuale.
    De vreme ce lumina se propagă în aer la 99,7% din viteza luminii în vid, aceaste noi tipuri de cabluri din fibră optică sunt capabile să atingă viteze de transmitere a datelor de 10 terabytes pe secundă.
    Chiar dacă ideea nu este nouă, varianta anterioară era limitată de degradarea semnalului când lumina circula în jurul colţurilor. Noile cabluri reduc pierderile de date la circa 3,5 dB/km, ceea ce le face potrivite pentru utilizarea la supercomputere şi centre de date.
  • Cel mai piratat film din istorie: a fost descărcat de pe torrente de un milion de ori într-o singură zi
    Sezonul al treilea al serialului „Urzeala tronurilor” a avut premiera pe 1 aprilie la HBO.
    Cu un milion de download-uri în mai puţin de o zi, ultimul sezon din Urzeala Tronurilor devine cel mai piratat film din istoria torrentelor, conform portalului torrentfreak.com.
    La doar câteva ore după ce a fost urcat primul torrent pe BitTorrent, nu mai puţin de 163.000 de utilizatori share-uiau un singur torrent.
    În 2012, „Urzeala Tronurilor” a fost de departe cel mai piratat film de pe internet şi, cel mai probabil, îşi va păstra „titlul” şi în acest an.
    Deşi HBO şi-ar dori, aşa cum e normal, ca toată lumea să plătească pentru a avea acces la cele 10 episoade din acest sezon, Michael Lombardo, preşedinte de programe la HBO a declarat că nu se teme de faptul că acest val de descărcări ilegale va avea un impact negativ asupra vânzărilor de DVD-uri.
  • Prima MONEDĂ DIGITALĂ de pe glob a devenit cea mai fierbinte zonă de investiţii din lume
    Nu mulţi manageri de fonduri de investiţii au auzit de Bitcoin, ca să nu mai vorbim de plasamente în această monedă. Dar în ultimele luni, prima monedă digitală din lume a devenit una dintre cele mai fierbinţi zone investiţionale din lume.
    Din luna septembrie a anului trecut, preţul unei unităţi Bitcoin, înregistrat de Mt Gox, o casă de schimb populară pentru Bitcoin, a crescut fulgerător.
    Spre deosebire de alte monede online – precum noile monede Amazon – oferta de Bitcoin nu este determinată de nicio autoritate centrală emitentă (Bancă Centrală). În schimb, noile monede sunt generate, pe baza unei formule predeterminate, de mii de calculatoare care rezolvă probleme matematice complexe. Pe măsură ce numărul monedelor creşte, aceste probleme devin şi mai complexe, crescând costul puterii de procesare necesare generării lor şi prin asta stabilind un anumit nivel sub preţ.
  • Mănăstirea Voivozi, cuibușor de nebunii
    „Vineri seară (16 noiembrie n.r.) au venit 8 maşini, din care două erau pline cu mireni. Noul stareţ a spus că dacă vreau să rămân în mănăstire o să fac ascultare la porci şi la vite şi să mă mut la poartă. Am refuzat, iar atunci mi-au zis că mâine seară (sâmbătă – n.r) să fiu deja plecată. M-am dus în cameră să-mi iau hainele şi au venit după mine şi m-au bătut acolo. Mi-au dat cu pumnii în cap”, a declarat maica Teodora, citată de bihoreanul.ro.
    De acest scandal s-a aflat la sfârşitul lunii august. Atunci, două călugăriţe au fugit de la mănăstire, iar una a dispărut fără urmă. Localnicii spuneau că stareţa, în loc de vorbe blânde, dădea cu palma şi cu pumnul şi se certa cu toată lumea. Mama măicuţei de 29 de ani care a dispărut fără urmă, spune că era bătută la Mănăstirea Voivozi.
    „Acolo o băteau, o chinuiau, o dată a vrut să-i bage mâna în tocătorul de sfeclă. Eu când am dat-o era sănătoasă şi cred că acolo i-au făcut un tratament, i-au dat medicamente, ca să poată s-o declare handicapată şi să ia bani după ea. Mi-a povestit că le băteau cu furca, le înjurau, le puneau să lucreze desculţe la porci”, a declarat mama fetei pentru Ştirile Pro TV.
  • De ce sunt soldaţii din BERETELE VERZI cei mai letali luptători din lume
    Numele lor oficial este U.S. Army Special Forces- Forţele Speciale Armate SUA, însă sunt mai cunsocuţi sub denumirea de Beretele Verzi şi reprezintă cea mai adaptabilă şi mai specializată unitate din arsenalul armatei SUA.
    Beretele Verzi luptă în echipe de 12 oameni, fiecare având un rol bine stabilit şi de fiecare dată când termină cu succes o misiune prezenţa lor este simţită, dar niciodată confirmată.
    În afară de tacticele de luptă şi recunoaştere, Beretele Verzi sunt antrenate în limbi străine, cultură, diplomaţie, război psihologic, dezinformare şi politică. Soldaţii din beretele verzi se antrenează regulat pe durata întregii cariere.
    Candidaţii la această unitate de elită sunt recrutaţi din rândul armatei SUA, în mare parte din Garda Naţională. Antrenamentul iniţial durează între 55 şi 95 de săptămâni. Ei sunt antrenaţi şi în tehnici de supravieţuire pentru că adesea misiunile lor sunt în spatele liniilor inamice unde ei pot sta chiar şi câteva săptămâni.
  • DRAMĂ. Cofondatorul REDDIT s-a SINUCIS. Considerat un GENIU al informaticii, Aaron Swartz s-a spânzurat. Avea 26 de ani
    Aaron Swartz, unul dintre cei mai cunoscuți activiști ai libertății de exprimare pe internet, s-a sinucis vineri. Anunțul a fost făcut de familia sa. Tânărul, care avea 26 de ani, era un considerat un geniu al informaticii.
    A creat formatul RSS la doar 14 ani și este confandatorul rețelei Reddit, un site care a devenit un loc de exprimare al activiștilor care militează pentru un internet cât mai liber. Acesta a înființat grupul Demand Progress, care a avut un rol foarte important în convingerea Congresului american de a respinge proiectul SOPA, asemănător ACTA (Europa). Swartz era un susținător împătimit al libertății de exprimare pe internet. „Patrimoniul ştiinţific şi cultural al umanităţii, publicat de-a lungul secolelor în cărţi şi ziare, este disponibil din ce în ce mai mult în format digital şi pus sub cheie de o mână de companii private: nu este imoral să faci publice (fişiere, n.r.), este un imperativ moral. Numai cei orbiţi de perspectiva unui câştig ar refuza unui prieten copierea unui fişier”, adăuga acesta.
    În luna iulie 2011, tânărul a fost sub acuzare după ce ar fi spart sistemul de computere al celor de la Massachusetts Institute of Technology şi ar fi descărcat 4,8 milioane de documente din baza de date academice a institutului, disponibilă pe bază de abonament. Potrivit unor apropiați, internautul susținea că acestea date trebuie să fie gratuite pentru toată lumea și urmărea să le distribuie online.
    Pentru acest lucru a fost trimis în judecată. Risca o pedeapsă de până la 35 de ani și o amendă de până la 1 milion de dolari. Swartz a pledat nevinovat, iar procesul era programat să înceapă în luna aprilie a acestui an. Swartz a fost descoperit spânzurat în locuința sa din Brooklyn, New York.
  • Cea mai puternică ARMATĂ din lume va avea arme cu LASER în numai doi ani
    Arme cu laser – capabile să distrugă nave de mici dimensiuni sau să doboare drone – vor echipa soldaţii din armata SUA în următorii doi ani, potrivit amiralului Matthew Klunder.
    Amiralul Matthew Klunder este cel care conduce Office of Naval Research care execută şi promovează programele științifice și tehnologice ale marinei Statelor Unite. Acesta a declarat recent într-un interviu că marina americană lucrează cu mai multe firme din industria de apărare pentru a testa lasere capabile să distrugă atât nave cât şi avioane. Marina americană a folosit o armă cu laser pentru a doborî o dronă într-un test desfăşurat în Oceanul Pacific în anul 2010. Testul a fost un succes, însă spre dezamăgirea fanilor Star Wars laserul este invizibil şi nu este colorat în roşu sau albastru, aşa cum sunt armele din celebrul film SF.
    Un alt test desfăşărat de Office of Naval Research a avut loc anul trecut şi a vizat distrugerea unui vas de mici dimensiuni. Deşi acest tip de vase nu reprezintă un pericol mare pentru un portavion, acestea pot transporta arme, torpile sau bombe care pot avaria un vas mare. Aceste lasere, care vor fi montate pe navele americane, vor avea nevoie de o cantitate mare de energie pentru a funcţiona. De aceeaşi energie are nevoie şi superarma cu puls elecromagnetic care poate distruge ţinte aflate la 160 de km depărtare.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

4 Responses to “Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XXIII)”

  1. Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XXIV) | A șaptea dimensiune says:

    ianuarie 4th, 2019 at 21:35

    […] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XXIII) […]

  2. Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XXVI) | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 27th, 2019 at 17:42

    […] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XXIII) […]

  3. Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XXVII) | A șaptea dimensiune says:

    iulie 8th, 2019 at 18:10

    […] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XXIII) […]

  4. Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XXV) | A șaptea dimensiune says:

    iulie 8th, 2019 at 18:12

    […] Stiri care nu s-au vazut la tonomatele mogulilor (XXIII) […]

Adauga un comentariu