Dumitru Căruntu – postări pe Facebook (CXXIV)

luni, aprilie 1, 2024 20:47
Posted in category Mass-media

Pasărea dodoAţi auzit de pasărea dodo? Aceasta este faimoasă în primul rând pentru că… nu mai există. A fost descoperită de marinari pe insula Mauritius în anul 1598 şi, la 64 de ani de la descoperire, cea din urmă pasăre dodo a murit.

Cum s-a putut ca o pasăre care exista probabil de milioane de ani să ajungă la dispariţie atât de repede? Oamenii nu au mâncat-o pentru că avea un gust neplăcut, dar şoarecii, pisicile, câinii şi porcii pe care i-au adus cu ei, da.

Cuvântul „dodo” înseamnă slab la minte, încet în reacţii, pentru că oamenii au luat drept prostie curiozitatea şi lipsa de frică a păsării dodo (datorate faptului că se dezvoltase într-o izolare aproape completă şi fără duşmani naturali).

Ceea ce ştim despre aspectul ei provine numai din desene şi din scheletele rămase, dar suntem siguri că pasărea dodo, deşi nu putea zbura, era o apariţie impresionantă, de un metru înălţime şi cântărind între 10 şi 20 de kilograme.

Astăzi pasărea dodo a devenit simbolul tuturor speciilor ameninţate. (Sursa informaţiilor: thejunglestore.com)

Se repetă la milimetru, în privinţa criminalului Putin, aceeaşi greşeală a Occidentului comisă faţă de Germania nazistă.

Când Hitler începea asasinatele în Germania, Occidentul nu s-a băgat, avea alte preocupări.

Când Putin asasina ziarişti, oponenţi, oameni de afaceri, reprezentanţi ai societăţii civile, Occidentul, în special Germania (Merkel), îl mângâia părinteşte pe creştet şi-i spunea suav: „Vai Vladimir, se poate?!”.

Când Hitler anexa Austria şi invada Cehoslovacia, Occidentul n-a mişcat un deget, pentru a nu-l provoca pe dement.

Când Putin a invadat Ucraina în 2014, smulgând o parte din teritoriul unei ţări independente, recunoscute de ONU, cu graniţe garantate de SUA şi UE, Occidentul a privit pasiv, cu reacţii anemice. Mai mult, criminalul Trump discuta cu criminalul Putin – ca între doi criminali – ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Abia când Hitler a invadat Polonia, UK şi Franţa au reacţionat. Prea târziu pentru milioanele de oameni care vor fi măcelăriţi în cel mai cumplit război cunoscut de omenire până atunci. Dacă dementul criminal Hitler era oprit mai din vreme, acei oameni ar fi trăit, s-ar fi bucurat de viaţă.

Abia când Putin a invadat Ucraina, Occidentul s-a mişcat, deşi destul de anemic şi de această dată. Să fie prea târziu şi în acest caz?! Vom vedea.

Sper să mă înşel, dar tare mi-e teamă că, mai devreme sau mai târziu, un conflict Rusia – NATO este inevitabil. Că va fi nuclear sau nu, războiul cu Imperiul Răului nu poate fi ocolit. Va fi pace în Europa doar după ce Rusia este anihilată militar, aşa cum s-a întâmplat cu Germania nazistă. Altfel, mereu şi mereu vom sta cu teama că oricând, în orice moment, căminele noaste vor fi distruse de armata orcilor, de barbarii pentru care viaţa unui om nu contează (dar ce este mai important decât viaţa?!).

Cei răi nu sunt singuri: Trump este aplaudat de Elon Musk; PSD-ul mafiot/criminal a fost susţinut, din interior, de Ilie Năstase.

Aşa cum KGB-istul Iliescu i-a protejat pe comunişti/securişti după 1989, Iohannis i-a protejat pe oamenii lui Dragnea, după 2019.

Ăsta-i comunismul: i-au smuls sânii cu cleştele, au violat-o şi au omorât-o, pentru că a scuipat-o pe Ana Pauker.

„Nu confunda bunătatea mea cu slăbiciunea. Sunt bun cu toată lumea, dar atunci când cineva este rău şi nepoliticos faţă de mine, slăbiciunea nu va fi ultimul lucru care-i va aminti de mine.” (Al Capone, de „profesie” mafiot)

PSD-iştii, atunci când n-au construit autostrăzi, au ajutat, şi ajută, statul terorist Rusia. PSD-iştii = trădători de neam şi ţară.

Ucraina este la UEFA EURO 2024. Rusia joacă amicale cu talibanii, ca de la regim ortodoxo-criminal la regim islamisto-criminal.

În democraţie, există o singură bătălie de dus: votul. Evident, 70% dintre români, „curajoşii”, dezertează, apoi se arată viteji.

Gunoiul miliardar Elon Musk ajută Rusia, critică Ucraina şi militează pentru împăcarea între agresor şi victimă. Ce jegos!

În Republica PSD-iştilor şi PNL-iştilor, suntem sclavii foştilor comunişti şi securişti, care au pensii speciale şi trusturi de presă.

Efectul predării Religiei în şcoală: ZERO. Crime, violuri, jafuri, violenţă, minciună, hoţie etc. în Republica Creştină România.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu