Ţara „construită” de Ceauşescu: agricultura se făcea cu elevii, studenţii, armata, muncitorii

marți, decembrie 22, 2015 10:52
Posted in category Dictatura comunistă

Raiul comunist: agricultura se facea cu elevii de scoala generalaO parte din Romania, membră NATO și UE, plânge după un dictator ce a ținut această țară 45 de ani în gulagul bolșevic (25 de ani din funcția de Dictator Suprem și alți 20 din alte funcții importante ale Partidului Muncitoresc Român, creat din ordinul Moscovei și finanțat de Moscova)

Pensionari nostalgici după erecția pe care n-o mai au își educă nepoții în spiritul dragostei nețărmurite față de Partidul Comunist Român, față de secretarul său general, geniul Carpaților, farul călăuzitor al neamului, titanul românilor, Nicolae Ceausescu. Iar alături de Marele Conducător se află tovarășa sa de viață, savanta de renume mondial, tovarășa Elena Ceușescu.

Marea agricultură socialistă se făcea cu elevii, studenții, armata, muncitorii

Pentru cei care nu știu, agricultura comunistă, după care plâng gunoaiele bolșevice (cam 50% din populație), se făcea cu elevii, studenții, armata, muncitorii. Anul școlar începea cu o lună de munci agricole (mai ales pentru elevii de la țară, dar nu numai), în care mergeai la cartofi, sfeclă, porumb etc., având în buzunar pachețelul pus de mama cu ce se mai găsea prin alimentarele goale, deoarece pe atunci nu se dădea corn, lapte, mere etc. la școală. Nu se dădea nimic, dar trebuia să participi la dezvoltarea multilaterală a societății socialiste. Ca student, la fel, trebuia să mergi în campanii agricole, murdar, flămând, obosit, pentru a învăța, nu-i așa, cum se câștigă o bucată de pâine, într-un regim în care curgea laptele și mierea. Apoi, în armată, o luai de la capăt, armata din acele vremuri fiind folosită la munci agricole și pe șantiere, având si o dotare de secol XIX. Am făcut armata la artilerie și va pot spune că aveam tunuri din primul război mondial, pe care le curățam zilnic, adică în caz de conflict armata de pe vremea lui Ceașcă era numai bună de carne de tun pentru cei care ar fi invadat România.

Ce ne-a învățat pe noi agricultura socialistă? Că putem fura câțiva cartofi prin însăși esenţa comunismului: un regim ce încuraja la maxim hoția (s-a văzut după 1989 cât de mult a contat această încurajare)

Pentru nostalgicii comunismului, mari admiratori ai vietii de ghetou, nu contează faptul că educatia acelor vremuri se făcea în spiritul unor valori greșite, de exemplu al urii fată de alte categorii sociale. Comunismul, spunea cineva, a fost, este și va fi religia urii. Și a hotiei. Pentru a supraviețui în dictatura comunistă trebuia să furi. Proprietatea de stat asta înseamnă: are cine fură cel mai mult, cine este mai smecher, mai uns cu toate alifiile. Se văd bine aceste păcate la parlamentarii de azi, ai statului român, că dacă erau angajați la vreo firmă și puși să muncească renunțau de mult la statutul de “parlamentar”. De altfel, majoritatea celor care au ajuns parlamentari în RSR-ul de după 1989 (Republica Securistică România) au fost membri marcanți ai Partidului Comunist Român la nivel local sau de fabrică sau de bloc etc. România nu a avut o clasă politică formată din disidenți anticomuniști, ci aceiași politruci bolșevici au format după 1989 partidele politice și au furat pe rupte. Concluzia: România a fost distrusă, cu puține excepții, de cei formați și educați în comunism.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

40 Responses to “Ţara „construită” de Ceauşescu: agricultura se făcea cu elevii, studenţii, armata, muncitorii”

  1. Smaranda Cosmin says:

    decembrie 22nd, 2015 at 11:39

    Tunuri de pe vremea razboiului? Al primului razboi mondial? Poate daca autorul o fi facut armata pe vremea lu’ bunicu’ pe la vreo unitate de linia a 14-a!

  2. Cornel Căruntu says:

    decembrie 22nd, 2015 at 12:16

    Era exact anul 1984, iar unitatea militara era din Bacau. Unele tunuri aveau roti din lemn, de aceea presupun ca s-au folosit si in primul razboi mondial, in unele armate mai evoluate la acea vreme.

  3. Nechifor Gabriel says:

    decembrie 22nd, 2015 at 16:26

    Si acum ca traim intr-o asa zisa democratie cu ce ma incalzeste pe mine??!! Ca muncesc pe 230 de euro pe luna si platesc 200 de euro chirie??!! Sa fim seriosi! Poate nu era atat de bine nici pe vremea aia dar oricum nu era haosul din prezent!!! Cu respect un cetatean roman

  4. Cornel Căruntu says:

    decembrie 22nd, 2015 at 18:11

    Domnu’ Nechifor, daca „produci” numai 230 de euro, inseamna ca atat poti. Cine te opreste sa castigi 2000 de euro pe luna. Ba stiu cine te opreste! l-ai votat probabil pe criminalul Ilici KGB Iliescu si/sau partidul infractorului Adrian Nastase si acestia ti-au furat diferenta de la 2000 la 230 de euro. Asta e! Pe de alta parte, ordinea dupa care plangi dumneata era asigurata de Securitatea care te baga la puscarie daca ziceai ceva gresit. Si te-as mai intreba ceva: cum vrei sa-mi exprim compasiunea fata de greutatile dumitale, cand tu, admirator de bolsevici criminali, te stergi la cur cu memoria a 50 de milioane de oameni (50000000) care au fost ucisi in numele comunismului ca sa-ti asigure ordinea de care aminteai!

  5. Pupincuristii dictatorului criminal Ceausescu au invadat Internetul (inventie capitalista) | A șaptea dimensiune says:

    decembrie 23rd, 2015 at 10:59

    […] Tara “construita” de Ceausescu: agricultura se facea cu elevii, studentii, armata, muncitorii […]

  6. Gigel says:

    decembrie 23rd, 2015 at 15:13

    Pentru nostalgici:daca va pare rau de criminal si il doriti,el numai poate veni,asa ca duceti-va langa el ca-i loc destul !Nu are apa calda,televizor,carne nici macar la cartela,fara caldura  .toate ce nu erau pe vremea lui nu le are nici acum.O sa va simtiti ca atunci si o sa-i fiti alaturi in veci vecilor.Adulati-l,pupati-l ca-i imbalsat si are si gauri de aerisire !

  7. Iulian says:

    decembrie 23rd, 2015 at 16:36

    Domnule Cornel Caruntu (desi dupa conceptiile pe care le ai probabil esti un pustan de 20 de ani), am o singura intrebare. Am fost printre cei care au mers la „practica agricola”, )nu stiu daca si tu ai fost). Ca unul nascut in 1973, am urat comunismul…pana prin 2010. Dupa care, nu l-am mai urat. Nici nu l-am iubit, dar cert nu am mai urat comunismul.
    Daca educatia , pe vremea lui Ceausescu, avea de ”suferit” din auza ca elevii si studentii mergeau la munci agricole, atunci de ce ACUM, scolile sunt pline de TAMPITI ? Procentul de cretini in scolile romanesti acum 30 de ai era de vreo 10%. Acum e de vreo 80%. Hai, pustane, explica-mi si mie paradoxul.

  8. Cornel Căruntu says:

    decembrie 23rd, 2015 at 16:54

    Domnu’ Iulian, sunt nascut in 1965, asa incat am prins comunismul mai mult ca tine. Sunt si profesor, asa incat iti pot spune cu certitudine ca procentul „tampitilor”, cum sunt etichetati elevii de azi de unul ca tine, este tot de 10%. Ca tu ii vezi „tampiti” pe majoritatea dintre ei, e chestie de gust. Hai sa-ti spun cum se facea spalarea creierelor in dictatura comunista in scoli. Iata mai jos cateva practici:
    1. A preda o doctrină dăunătoare. De exemplu, a inocula copiilor ura sau dispreţul faţă de o anumită rasă, etnie sau clasă socială.

    2. A utiliza învăţământul pentru a propaga o doctrină partizană. Ceea ce s-a făcut cu sârg în “epoca de aur”.

    3. A învăţa fără a înţelege ceea ce trebuie înţeles.

    4. Utilizarea în predare a argumentului autorităţii. “Toată lumea crede asta”, deci trebuie să credem şi noi, este un tip de argumentaţie folosit, din păcate, şi astăzi în anumite şcoli.

    5. A preda plecând de la prejudecăţi. Prejudecăţile rasiste sau naţionaliste au făcut şi fac rău societăţii umane.

    6. A preda plecând de la o doctrină ca şi când ea ra fi singura posibilă.

    7. A predă ştiinţific ceea ce în fapt nu este.

    8. A nu preda decât fapte favorabile unei anumite doctrine.

    9. A falsifica faptele pentru a etala o anumită doctrină.

    10. A selecţiona în mod arbitrar conţinutul unui program de studiu.

    11. A exalta în învăţământ o anumită valoare în detrimentul altora.

    12. A propaga ura prin învăţământ.

    13. Impunerea unei credinţe prin violenţă.

    Bibliografie: Cucoş, Constantin, 2000, Pedagogie, Editura Polirom, Iaşi
    In rest, pentru cei ca tine exista un singur remediu: emigreaza in Coreea de Nord, de exemplu, unde procentul „tampitilor” nu este 80%.

  9. Cornel Căruntu says:

    decembrie 23rd, 2015 at 20:27

    Pentru jegurile bolsevice care au chef sa ma injure, cum ar fi Brumar Vasile: Tovarasu’, nu am scris eu „tampeniile” de mai sus in 13 puncte, ci profesorul universitar Constantin Cucos, acesta exemplificand cum nu este bine sa se faca educatie. Toate acesta, tovarasu’ Vasile, s-au aplicat in comunism, nu astazi. Un jeg precum acest Brumar Vasile poate nu realizeaza ca, in comunism, erau acceptate doar anumite clase sociale si, pentru altele, exista: URA. Nu URA CEAUSESCU, ci alta ura. Asa s-a facut omul nou: prin ura, minciuna, hotie etc. Brumarul lu’ Peste, tu chiar crezi ca vii la mine in casa si ma injuri, apoi vrei sa-ti mai si aprob comentariul? Jeguri ca tine au facut din Romania ce este azi, o tara de hoti si de mafioti. Bunicei ca tine au votat un criminal, Ilici Iliescu, si un partid de mafioti, PSD. Pana una alta, dreptul la opinie este garantat in Constitutia Romaniei, tovarasi pupincuristi ai Cizmarului, si nu mai suntem pe vremea Prea Tarziu Impuscatului pentru a face puscarie pentru dreptul de a gandi. Ce ne-ati mai deporta la Canal pentru niste cuvinte nevinovate? Nu-i asa, Brumar Vasile, sau cum Lenin te-o fi chemand? Invatamantul de azi produce un procent de analfabeti tocmai din cauza faptului este dominat de nostalgici comunisti, spagari precum orice bolsevic, ce prefera spaga la Bacalaureat si notele umflate care sa le acopere lipsurile. Sau pur si simplu votantii PSD nu dau doi bani pe carte si educatie. Doar nu trebuie sa stii carte pentru a fi promovat la tembeliziunile lui Felix Voiculescu, acolo unde apar zilnic tigani analfabeti. In concluzie: pe acest site nu se face apologia unui dictator criminal si nici a unui regim criminal, regimul comunist. Punct.

  10. Tara „construita” de Ceausescu: fiecare elev de liceu facea munca patriotica in vacanta de vara | A șaptea dimensiune says:

    decembrie 24th, 2015 at 9:43

    […] Tara “construita” de Ceausescu: agricultura se facea cu elevii, studentii, armata, muncitorii […]

  11. De ce simpatizantii comunismului criminal nu sunt crestini | A șaptea dimensiune says:

    martie 21st, 2016 at 22:03

    […] Tara “construita” de Ceausescu: agricultura se facea cu elevii, studentii, armata, muncitorii […]

  12. Senatul Romaniei a adoptat un proiect ce scoate in afara legii comunismul | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 1st, 2016 at 13:56

    […] Tara “construita” de Ceausescu: agricultura se facea cu elevii, studentii, armata, muncitorii […]

  13. Hexi Pharma este o creatie a fostei nomenclaturi comuniste | A șaptea dimensiune says:

    mai 24th, 2016 at 18:01

    […] Tara “construita” de Ceausescu: agricultura se facea cu elevii, studentii, armata, muncitorii […]

  14. Pupincuristii lui Ceausescu au adus si mentin la putere mafia PSD-ista | A șaptea dimensiune says:

    iunie 14th, 2016 at 18:31

    […] Tara “construita” de Ceausescu: agricultura se facea cu elevii, studentii, armata, muncitorii […]

  15. o femeie says:

    iunie 15th, 2016 at 10:42

    Si la noi in oras faceau toti practica agricola, erau peste deal si soldatii, si puscariasii. Ba mai tin minte si povestile liceelor tehnologice din Bucuresti ce erau duse toata vara in Baragan, in baraci, la munca. Tinerii reuseau sa se distreze si din asta….ca doar eram tineri si senini.
    Pentru nostalgici: acum ceva ani (vreo 5-8 cred) niste cunostinte au simulat vreo 2 luni sa traiasca fix ca pe timpul anilor 1980:
    -electricitate 2-3 ore seara
    -tv nema (sambata 15 min de desene)
    -un singur sampon, sapun de rufe, apa cu portia 2-3 ore pe zi
    -spalat de mana rufele
    -mancare: orez categoria a3a (adica de ales neghina), paine cu portia, ulei cu portia, in loc de un pachet de Fratii Petreus (carnea de atunci) cumparat 1kg de oase de pasare la 4-5 lei de la Penes Curcanul, cartofi din aia mici
    -au simulat cozi la lapte dimineata (cate 1 ora de stat), cozi la bere
    -16gr in casa iarna, geamuri ce nu se inchid, vara fara aer conditionat (climatizarea si termopanele sunt inventii ale occidentului decadent :D )
    -sambata muncit (zi scurta) si plecat imediat la tzara la ajutat la munca campului, pt ca duminica seara sa se intoarca cu ceva legume si fructe si lactate
    -fara telefon (nu orisicine obtinea, ca nu erau numere suficiente in centrala!)
    -fara masina, cine avea, avea benzina limitata si circulau un weekend da, unul ba.
    -fara tampoane, fara nurofen, singurul antibiotic penicilinele (in formele Penicilina V, eritromicine, moldamin). Ba vaccinurile si tratamentele se faceau cu aceeasi seringa pt ca inca nu se auzise de sida. Dupa o vaccinare in scoala la noi au fost zeci de cazuri de hepatita B, cu internari si clase pe jumatate.

    In final colegii au reusit sa traiasca cu 350-400 lei pe luna. Ca pe timpul raposatului.

    Mai am o amica ce imi povesteste cum a terminat facultatea in 1988 si a fost repartizata in provincie si a avut noroc ca a primit repartitie repede, intr-un bloc nou…fara racordare la apa calda si caldura. Si platea pt asta. Mama a avut noroc zic, doar ca au fortat-o sa ia in gazda pe cineva.

  16. o femeie says:

    iunie 15th, 2016 at 10:56

    In rest, pt domnul Nechifor, cel ce se vaicareste de 230 euro salariu si 200 euro chirie, iti prezint cazul meu: am terminat facultatea si experienta mea din facultate era mica (am muncit doar la negru). Am schimbat oras si domeniu si acceptat orice job si salariu minim pe economie (dar in 1 an am evoluat si dublat, apoi triplat etc). M-am descurcat din prima zi, respectant o regula invatata de la bunici: sa ma intind cat mi-e plapuma, asa ca pt chirie am stat in gazda la o babette de bucuresti, fara mobil, fara tv, fara cosmetice sau cole (bere si tigari nu se punea problema). Din venitul mic cat era reuseam sa ma descurc.
    In rest, dintre colegii mei am remarcat ca cei fara educatie financiara cheltuiau tot cum luau banii; si cand li s-o marit salariul tot cheltuiau tot. Educatia financiara si vaicareala asta de chivutza se invata acasa.

  17. Ceausescu a fost “fetita” lui Gheorghiu-Dej in puscarie | A șaptea dimensiune says:

    iunie 26th, 2016 at 10:21

    […] Tara “construita” de Ceausescu: agricultura se facea cu elevii, studentii, armata, muncitorii […]

  18. Tara „construita” de Ceausescu: frigiderele functionau fara curent electric | A șaptea dimensiune says:

    iulie 18th, 2016 at 12:42

    […] Tara “construita” de Ceausescu: agricultura se facea cu elevii, studentii, armata, muncitorii […]

  19. Romania tribala, voteaza cu Iliescu si-l pupa-n fund pe Ceausescu | A șaptea dimensiune says:

    iulie 19th, 2016 at 17:43

    […] Tara “construita” de Ceausescu: agricultura se facea cu elevii, studentii, armata, muncitorii […]

  20. Dupa 1989, turnatorii la Securitate, precum Dan Puric, apar cel mai des la tembelizor | A șaptea dimensiune says:

    iulie 23rd, 2016 at 19:08

    […] Tara “construita” de Ceausescu: agricultura se facea cu elevii, studentii, armata, muncitorii […]

  21. Cu limba intre fesele dictatorului, romanasul votant PSD a aflat de interzicerea cultului lui Ceausescu | A șaptea dimensiune says:

    iulie 25th, 2016 at 9:16

    […] Tara “construita” de Ceausescu: agricultura se facea cu elevii, studentii, armata, muncitorii […]

  22. Programul TV in Turcia sultanului Erdogan | A șaptea dimensiune says:

    iulie 27th, 2016 at 8:15

    […] Tara “construita” de Ceausescu: agricultura se facea cu elevii, studentii, armata, muncitorii […]

  23. Tara „construita” de Ceausescu: 10 reguli aberante in Romania comunista, colhozul lui Ceasca | A șaptea dimensiune says:

    iulie 28th, 2016 at 11:10

    […] Tara “construita” de Ceausescu: agricultura se facea cu elevii, studentii, armata, muncitorii […]

  24. In timp ce un sfert dintre turci mor de foame, Erdogan are trei palate și sute de milioane de euro | A șaptea dimensiune says:

    august 11th, 2016 at 14:38

    […] Tara “construita” de Ceausescu: agricultura se facea cu elevii, studentii, armata, muncitorii […]

  25. Ultimul sef al Securitatii omagiat de SRI | A șaptea dimensiune says:

    august 15th, 2016 at 17:16

    […] Tara “construita” de Ceausescu: agricultura se facea cu elevii, studentii, armata, muncitorii […]

  26. ion salceanui says:

    august 17th, 2016 at 16:03

    Nascut in 1965 si absolvent de liceu economic… cati baieti erati in promotie, 2,3 ? Cam ce carte se facea la prashtia aia de liceu econoimic? cati au intrat la facultate din promotia dvs? 4,5? De la „A.T.Laurian” au intrat toti… Ulterior rebranduit ca profesor de matematica pentru ca probabil absolventii de la mate fizica de la „A.T.Laurian” au plecat din tara. Una din caracteristicile prezentului regim este ca 90% din cei care conduc si sustin prezentul regim si-au descoperit pasinea pentru carte la maturitate in timp ce in liceu nu aveau prea multe in comun cu cartea. asa ca avem primari absolventi de licee auto care la bac au 0% reusite, sau prim ministri absolventi de licee agro unde bacul il iau 4 la 2 ani,.. noroc ca au neamuri pe la SRI care ii ajuta sa se dezvolte intelectual. Ca atare nu este de mirare subreda intelegere a regimului trecut. multi din derbedeii care astazi invart BMW-uri si Ferrari intr-o lume normala care promoveaza valoarea nu ar fi decat niste necalifcati. nu cei care au fost educati in comunism au pus temelia sistemului actual, ei au fost doar utilizati de capitalisti. o intrebare la care sunt sigur ca nu aveti nici un raspuns: cu ce este mai grozav un vanzator la OMV Austria de natie roman care vinde la pompa in Viena decat un exact acelasi vanzator care vinde benzina in Botosani? Munceste mai mult? Este mai eficient? Nu. Este mai inteligent? Are 3 oua? probabil Hahaha

  27. Cornel Căruntu says:

    august 17th, 2016 at 16:18

    Tovarasu’ Ion, matale nu ai nicio compasiune fata de milioanele de victime ale comunismului? De obicei, nu raspund unor tovarasi ca tine, dar hai: am fost sef de promotie la liceu, iar pe diploma mea de licenta scrie 10. Nu mai improsca rahat pe unde nu trebuie. In alta ordine de idei, hai sa-ti spun ce a facut idolul tau Ceasca, inainte de a fi groparul Romaniei normale: „La 4 decembrie 1957, având gradul de general-locotenent de armată (fiind șeful Direcției Superioare Politice a Armatei și adjunct al Ministrului Forțelor Armate), Ceaușescu a condus unitățile militare care au înăbușit răscoala țăranilor din Vadu Roșca (jud. Vrancea) care se împotriveau colectivizării forțate. Flancat de două tancuri, Ceaușescu ordonă personal deschiderea focului de pe mitralierele aflate în camioanele care însoțeau tancurile. 9 țărani sunt uciși de gloanțe (Aurel Dimofte, Ionuț Cristea, Ion Arcan, Dumitru Crăciun, Toader Crăciun, Stroie Crăciun, Dumitru Marin, Marin Mihai, Dana Radu) și alți 48 sunt răniți.” (Wikipedia). Pupincuristi comunisti, ati merita deportati in Coreea de Nord, pentru a retrai comunismul fericit si adevarat.

  28. Kisinger says:

    august 17th, 2016 at 16:36

    VA f-ut in gura pe toti care ati distrus aceasta tara,daca as putea ati sta la zid pentru ultima tigara.Cu stima pentu pupatori in cur de alogeni.

  29. Groza says:

    august 19th, 2016 at 13:43

    Trebuie inceput cu cei alesi:locale,judetene si parlament.Sa justifice de la un milion in sus(inclusiv ce a instrainat) in prima etapa.Ce nu se justifica ,confiscat si pedepse duble in functie de valoarea confiscata.Apoi o lege pentruu cei care gestioneaza coruptia,mita(judecatori,procurori,politie,etc).Nu este in regula ca in 3 instante diferita sa se dea trei hotarari diferite(5 ani ,3 ani si 7 ani).

  30. Un oarecare says:

    august 20th, 2016 at 21:39

    Of, Doamne câtă ură și vorbe de ocară! Eu sunt născut în 1966 și am urît comunismul la fel ca mulți alți români. Am început școala în 1972 ți am absolvit facultatea în anul de grație 1989, an în care așteptam cu sufletul la gură, undeva prin Alba-Iulia, prinderea familiei odioase. După ce s-a terminat toată nebunia, am fost convins că a luat sfârșit coșmarul, că va curge lapte și miere, că moartea celor doi va rezolva toate problemele care impiedicau evoluția individului, nevoit să trăiască și să se manifeste într-o societate bolnavă. Recunosc că mai sper și acum că viața noastră va intra pe un făgaș normal. pentru că suntem liberi. Suntem liberi să cugetăm, să ne exprimăm (așa să fie oare?), suntem liberi să călătorim și să vedem și alte culturi, dar degeaba, ne-am bătut joc de tot, am furat și am stricat tot ce a fost bun ȘI VĂ ROG SĂ FIȚI CINSTIȚI CU VOI ÎNȘIVĂ ȘI SĂ RECUNOAȘTETI că s-au făcut multe lucruri bune. EU RECUNOSC că am ajuns să regret acele vremuri și declar asta răspicat cu riscul de a-mi atrage critici și injurii. Consider că este necesar să spun ceea ce simt și gândesc, pentru că altfel aș fi ipocrit și nu cred că aș mai putea prive la mine, cel din oglindă. De cîte ori v-ati gîndit câte lucruri bune și câte rele s-au întâmplat după revoluție, în simulacrul ăsta de democrație? Credeți că sunt liberi? Oare nu vedeți ce se întâmplă în jurul vostru? Am devenit mai răi ca niciodată și ahtiați după bani. Nu mai avem prieteni, ci doar amici care prezintă interes. Îi desconsiderăm pe cei săraci și avem impresia că la volanul unui Mercedes suntem egalii Lui Dumnezeu. în funcții de conducere ajung nulități din punct de vedere profesional, dar care au culoare politică și cotizează la câte un partid (le-am cam pierdut șirul!). Suntem orbi și lacomi! Avem suflet strâmbe ți uităm că suntem responsabili pentru educația celor tineri, noua generație, care ne va fi sprijin mai târziu. Eu sunt îngrozit de faptul că îmbătrînesc, pentru că mă uit la cei tineri ți sunt strâmbi la fel ca noi, preocupați de haine, mașini și telefoane. Trebuei să vă dau un exemplu: de cîteva luni s-a angajat la noi o colegă tânără, promoția 2015 și care întebată fiind de ce vrea să ocupe postul, a răspuns cu franchețe, citez ”pentru că vreau și eu să mă îmbrac frumos”! Interesantă motivație! Voi ce părere aveți? Ăsta-i doar un mic exemplu! Spun cu amărăciune faptul că tânara generație = aroganță, superficialitate, oportunism, tupeu și prostie cât cuprinde P.S. Regret multe din vremurile trecute. Regret … și refuz să cred că e prea târziu …. Cu atitudine, curaj și sinceritate încă se mai poate schimba ceva în conștiința fiecărui individ. Societatea nu poate evolua dacă nu evoluează individul. Încercați să aruncați la gunoi ura și resentimentele. Doar conștiința de sine nei poate trezi din letargia placidă a cotidianului. Mintea omului a înfăptuit și minuni și atrocități. Cine ne oprește acum să fim mai buni, mai deștepți, mai înțelegători, mai înțelepți, mai iubitori? De ce suntem cârcotași și lăsăm să ne bucure necazul altora? Avem libertate și încă nu am învațat ce să facem cu ea! Ne călcăm unii pe alții în picioare fără regrete și lăsăm urme adânci, netratabile, în sufletele semenilor noștri. Copilul meu născut în 1989, este convins că oamenii nu merită să trăiască, pentru că sunt lacomi, proști și incapabili să învețe din greșeli! Mărturisesc că am eșuat în încercarea disperată de a-l convinge că nu este așa și sunt trist din cauza asta1

  31. 10 informatii inedite despre dictatorul comunist Nicolae Ceausescu | A șaptea dimensiune says:

    august 28th, 2016 at 11:01

    […] Tara “construita” de Ceausescu: agricultura se facea cu elevii, studentii, armata, muncitorii […]

  32. Istoria bolsevismului criminal naste aberatii azi: dupa unii dezaxati, Ceausescu era urmarit de Securitate | A șaptea dimensiune says:

    septembrie 5th, 2016 at 14:12

    […] Tara “construita” de Ceausescu: agricultura se facea cu elevii, studentii, armata, muncitorii […]

  33. Tara „construita” de Ceausescu: romanii se turnau unii pe altii la Securitate | A șaptea dimensiune says:

    septembrie 8th, 2016 at 14:14

    […] Tara “construita” de Ceausescu: agricultura se facea cu elevii, studentii, armata, muncitorii […]

  34. Romania, o tara de pupincuristi bolsevici ce vor sa traiasca bine | A șaptea dimensiune says:

    septembrie 11th, 2016 at 10:50

    […] Tara “construita” de Ceausescu: agricultura se facea cu elevii, studentii, armata, muncitorii […]

  35. Tara lasata mostenire de Ceausescu: o tara de hoti si corupti | A șaptea dimensiune says:

    septembrie 15th, 2016 at 15:57

    […] Tara “construita” de Ceausescu: agricultura se facea cu elevii, studentii, armata, muncitorii […]

  36. Tara „construita” de Ceausescu: la scoala iti era spalat creierul cu minciunile bolsevice | A șaptea dimensiune says:

    septembrie 22nd, 2016 at 16:24

    […] Tara “construita” de Ceausescu: agricultura se facea cu elevii, studentii, armata, muncitorii […]

  37. Tara „construita” de Ceausescu: in timp ce basarabenii isi declarau independenta, in Romania comunista evenimentul nici macar nu era amintit | A șaptea dimensiune says:

    octombrie 5th, 2016 at 20:04

    […] Tara “construita” de Ceausescu: agricultura se facea cu elevii, studentii, armata, muncitorii […]

  38. DaDo says:

    martie 30th, 2017 at 7:09

    Are dreptate asa era in comunism …si eu am trait astea atat in civilie cat si in armanta …….DA COMUNISMUL A FOST O ORANDUIRE A URII SI HOTIEI SI A CEEA CE DERIVA DIN CELE 2……
    Ca acum o ducem rau ????? Pai s-a schimbat mult prea putin ca sa o ducem bine …….asta e raspunsul adevarat …..o populatie (popor nu pot sa ii spun ca nu are  minimum de caacteristici pt a fi popor) indobitocita de comunisti care nu se poate adapta economiei de piata voteaza, tin la putere intr-un fel sau altul reprezentantii comunismului trecut care nu fac decat ce stiu seamna ura si fura de rup…..
    Cineva zicea ca ia 230 eru/luna …stai sa vezi cand PSD o sa definitiveze jaful ca nici pe aia nu o sa ii mai ei ..pt ca inflatia sa dus in copaci……
    ASTA E …..PROSTIA ESTE UN LUX SCUMP …..PACAT CA PLATESC TOTI PT PROSTIA UNORA …..

  39. Cezar says:

    septembrie 3rd, 2017 at 16:19

    Ma gandeam cat de ghinionisti au fost europenii din vest ca n-au avut un Ceausescu al lor, saracii… ce-au mai suferit prin anii 70-80 cand la noi curgea cu lapte si miere. Si ce-au mai suferit si dupa…cand la noi de bine de rau, au ramas bolsevicii si esalonul 2 la conducere care pana acum au avut grija sa nu ducem lipsa de nimic. Asta in timp ce in in tarile din vest, capitalistii naibii au saracit populatia. Dar nu-i nimic ca sarim noi in ajutor, in clipa de fata tot romanul se inghesuie sa-i ajute, pleaca pe capete sa le dea o mana de ajutor si sa-i salveze din criza asta capitalista care nu se mai termina. Noroc ca la noi in Romanica lumea o duce bine, e fericiita si multumita datorita conducatorului iubit si ai urmasilor lui.

  40. Cum au dat-o in bara stalpii societatii romanesti | A șaptea dimensiune says:

    ianuarie 19th, 2019 at 16:19

    […] Tara “construita” de Ceausescu: agricultura se facea cu elevii, studentii, armata, muncitorii […]

Adauga un comentariu